IFOY Awards 2015

Dubbelslag voor STILL

Op 5 mei werden in de BMW Welt in München voor het derde jaar de IFOY Awards uitgereikt. Een onafhankelijke jury, bestaande uit 20 vakjournalisten van gerenommeerde logistieke media, riep STILL in twee van de vier categorieën uit tot winnaar.

Elektrische innovatie

STILL RX 60-80

De STILL RX 60-80 elektrotruck kwam in de categorie voor vorkheftrucks vanaf 3,5 ton als beste uit de bus. Tijdens de IFOY Testdag, eerder dit jaar, beoordeelde de jury alle genomineerde trucks. Naast praktische en economische inzetbaarheid, energie-efficiency, veiligheid, ergonomie en design keek de jury ook naar innovatiewaarde.

De krachtige, compacte RX 60-80 overtuigde de jury met zijn plezierige en eenvoudige rijgedrag; de truck laat zich bedienen als een 4- of 5-tonner. Ook het ergonomische bedieningsconcept en het goede zicht vielen op.

Het effectief energie-optimaliseringsysteem en vereenvoudigde batterijwisselsysteem maken de elektrotruck tot een echte innovatie in zijn klasse, oordeelde de jury, die daarmee de conclusie van het IFOY-testteam onderschreef: met de RX 60-80 bewijst STILL dat elektrisch rijden ook in het zware segment de gewoonste zaak van de wereld is geworden.

‘Benchmark voor toekomst’

De tweede IFOY Award ontving STILL in de categorie intralogistieke systeemoplossingen. In deze categorie beoordeelt de jury de genomineerden op innovatie, klantvoordeel, inzetbaar-heid en duurzaamheid. Het in amper negen weken gerealiseerde automatische grondstoffenmagazijn voor folieproducent Kuraray Trosifol scoorde op deze punten het hoogst.

Het concept omvat onder andere een zeer compact kanalen-magazijn met 3.300 palletlocaties, zeven STILL PalletShuttles, drie automatische FM-X reachtrucks en twee RX 60 elektrotrucks. Ook de overkoepelende goederenstroom- en warehousesystemen zijn door STILL geleverd en geïmplementeerd. Het is voor het eerst dat semiautomatische shuttles en autonoom rijdende reachtrucks naadloos samenwerken. De oplossing resulteerde in een beduidend hogere efficiency en een optimale ruimte benutting. Tijdens de prijsuitreiking werd de systeemoplossing een ‘benchmark voor warehouse-inrichting in de toekomst’ genoemd.

STILL warehouse-oplossing bij Kuraray - Pallet Shuttle in gebruik