RX 70: De topspeler in de markt blijft verbeteren

STILL RX 70-25 aan het werk in een stoffige buitenomgeving

STILL RX 70-25 verplaatst zware stalen onderdelen

Ruime werkplek met uitstekend zicht in alle richtingen

Hamburg, 25 juli 2016 - Tegelijk met het tienjarig jubileum van de populaire diesel- en LPG-vorkheftruck RX 70, zet STILL het succesverhaal van dit model voort. Op de CeMAT 2016 in Hannover werd de nieuwe RX 70 vorkheftruck, met een laadcapaciteit van twee ton en een laadcentrum van 600 millimeter, voor het eerst aan het publiek voorgesteld. Nu volgt de volledige RX 70-reeks, met laadcapaciteiten van 2,0 tot 3,5 ton. Dankzij heel veel aandacht voor details heeft STILL de RX 70-20/-35 de efficiency, de duurzaamheid en de prestaties in allerlei opzichten kunnen verbeteren, zodat deze krachtige heftruck niet alleen een hoog rendement levert, maar door de lage operationele kosten ook het hart van de ondernemer sneller doet slaan.

Toen intralogistiek specialist STILL tien jaar geleden de RX 70-modellen op de markt bracht, lag de focus specifiek op een hoog rendement bij een zeer laag brandstofverbruik. De basis daarvoor lag in een combinatie van kracht, precisie, ergonomie, een compacte vormgeving en veiligheid, een unicum in de markt. Het succes van deze kwalitatief hoogstaande vorkheftruck toont aan hoe goed de onderneming uit Hamburg inspeelde op de behoeften van de klanten.

Op het eerste gezicht valt vooral het nieuwe contragewicht van de vernieuwde RX 70-20/-35 op, dat niet alleen overtuigt door zijn nieuwe uiterlijk, maar ook door de verlengde wielbasis, die voor nog meer stabiliteit en comfort zorgt. Daarnaast vormen hellingen geen enkele probleem meer voor de slimme RX 70 Hybrid.

De krachtbron van de nieuwe serie wordt gevormd door de unieke combinatie van een sterke industriële motor en de diesel-elektrische aandrijving. Dankzij de nauwkeurige en fijngevoelige bediening van het hydraulische systeem en het besturingssysteem met vijf aanpasbare programma's zijn de veiligheid van de bestuurder en een hoge productiviteit onder alle omstandigheden gegarandeerd. In elk programma kunnen de maximale snelheid, de versnellings- en de afremwaardes individueel worden ingesteld. De klant kan op elk moment de prestaties van de vorkheftruck aanpassen aan de afzonderlijke bestuurder of aan de specifieke eisen van de handeling. Met het rijpedaal kan de bestuurder zowel versnellen als remmen. Als de bestuurder de voet van het pedaal haalt, remt de truck elektrisch af, waardoor er dus geen enkele slijtage optreedt. De bedrijfsrem is bijna nooit nodig. Ook op hobbelige wegen of opritten biedt het automatische remsysteem extra veiligheid, omdat de truck niet per ongeluk weg kan rollen. 

Ondanks de uitstekende capaciteiten blijft het milieu een belangrijk aandachtspunt voor STILL: de trucks blijven aanzienlijk onder de maximale waarden van de wettelijke regelgeving voor luchtverontreinigende emissies, volgens Richtlijn 97/68/EG fase 3b. Naast het bekende energiebesparingsprogramma Blue-Q en de beproefde diesel-elektrische aandrijving bespaart de intelligente vorkheftruck ook op brandstof: als de truck op snelheid is, schakelt hij virtueel naar een volgende versnelling. Daardoor wordt de snelheid van de motor een kwart lager, zonder dat de truck langzamer gaat rijden. Dankzij deze futuristische technologie, in combinatie met de optioneel verkrijgbare cruise control, kan de bestuurder ontspannen en ergonomisch rijden. Met name onder zware werkomstandigheden tonen de vorkheftrucks hun kracht en inzetbaarheid. Elk cruciaal onderdeel is voorzien van een beschermende laag, waardoor het bestand is tegen stof, vuil en water. Dit is een vereiste om snel en veilig te kunnen werken in moeilijke omstandigheden, bijvoorbeeld bij de handel in bouwmaterialen, bij expediteurs, of bij logistieke dienstverleners. 

De nieuwste aanwinst in de familie, de compacte RX 70-20/600 is slechts 118 centimeter breed. Hierdoor is hij uitstekend geschikt voor kleine ruimtes of smalle passages. Dankzij het lage ontwerp zijn lage plafonds, gangen of werkzaamheden in containers ook geen enkel probleem. De bestuurder heeft vrij zicht op de vorken en het vorkenbord dankzij het lage dashboard en de smalle mastprofielen die bestand zijn tegen torsie. De lage kantelcilinders, de grote ramen aan alle zijden van de cabine en de uiterlijke vormgeving van de vorkheftruck garanderen uitstekend zicht in alle richtingen. 

STILL heeft bijzonder veel aandacht besteed aan de behoeftes van de bestuurder op het gebied van ergonomie en comfort. Bij de RX 70-20/-35 zien we dat terug in een consequente vormgeving van de cabine, die deze specialist op het gebied van industriële vorkheftrucks heeft ontworpen aan de hand van de laatste ontwikkelingen. Door de lage instaptrede en de handgrepen kan de bestuurder veilig en comfortabel in- en uitstappen. Het grote voetengedeelte biedt optimaal ruimte aan de voeten en benen, zelfs voor lange bestuurders. De comfortabele en ruim opgezette bestuurderscabine heeft een groot aantal opbergvakken. De bestuurdersstoel is individueel instelbaar, heeft een armleuning met kleine hendels en kan optioneel worden uitgerust met de Joystick 4Plus- of de 'Fingertip'-bediening. Met behulp van de nauwkeurige hydraulische bediening wordt de lading comfortabel en veilig getransporteerd. De ergonomische indeling en het ontwerp van alle bedieningselementen, evenals de geluids- en trillingsisolatie van de cabine zorgen voor minder vermoeidheid en meer comfort voor de bestuurder. Met de verschillende uitrustingsmodellen, de optionele accessoires zoals een radio/mp3-speler met USB-aansluiting en bluetooth en het speciale uitrustingspakket voor zeer zware en stoffige omstandigheden kan de vorkheftruck worden aangepast aan bijna elke behoefte en toepassing. 

De krachtige aandrijving van de RX 70-serie blijkt al jarenlang zeer betrouwbaar. In combinatie met de robuuste en foutbestendige onderdelen zorgt dit ervoor dat de vorkheftrucks van STILL veilig en betrouwbaar te bedienen zijn. Dit vertrouwen geeft STILL door aan haar klanten door middel van 3 jaar volledige garantie op alle onderdelen van het aandrijfsysteem. Bovendien heeft het voertuig slechts om de 1.000 uur of elke twaalf maanden een onderhoudsbeurt nodig. Om de servicekosten zo laag mogelijk te houden, maakt STILL gebruik van onderhoudsvrije en slijtvaste onderdelen. De elementen die onderhouden moeten worden, zijn makkelijk toegankelijk, en dankzij een geïntegreerd diagnostisch systeem kan de servicetechnicus het werk snel uitvoeren.

Met de nieuwe RX 70-20/-35 diesel- en LPG-vorkheftruck bewijst STILL eens te meer dat de wensen van de klant altijd voorop staan. Alleen met de optimale combinatie van duurzaamheid, kracht, precisie, ergonomie, veiligheid en een compacte vormgeving kunnen vorkheftrucks maximale efficiency bieden.

Cookie Panel

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring en onze dienstverlening aan u te verbeteren. Indien u hiermee akkoord gaat, kunt u uw bezoek aan de pagina voortzetten, of u kunt ons privacybeleid bekijken voor meer informatie. Privacybeleid.