Driver Assistance-systemen voor vorkheftrucks

De volgende generatie op het gebied van automatisering en veiligheid

Bij de STILL Driver Assistance-systemen gaat het om aanvullende inrichtingen in transportvoertuigen ter ondersteuning van de bestuurder van de vorkheftruck in bepaalde rijsituaties. Driver Assistance-systemen verhogen de mate van automatisering, d.w.z. afzonderlijke taken worden van de bestuurder overgedragen aan het Driver Assistance-systeem.

Hierbij staan veiligheidsaspecten vaak voorop, maar ook de verbetering van de voertuigprestatie bij het materiaaltransport en het verminderen van eventuele bedieningsfouten door de bestuurder. Afhankelijk van het type Driver Assistance-systeem kunnen verschillende soorten sensortechnologie worden ingezet.

Optispeed 4.0 & Optisafe

Verbetering van de prestaties van het voertuig en/of van de bestuurder.

OPTISPEED 4.0 – Procesveiligheid in smalle gangen
Dit Driver Assistance-systeem helpt bij het navigeren in smalle gangen en zorgt voor een exacte halfautomatische positionering naar de palletlocatie in de stelling. Het systeem vereenvoudigt en optimaliseert de route, doordat het voertuig en de vorken automatisch bij de juiste horizontale en verticale magazijnlocatie worden stopgezet. Hierdoor worden verkeerde transporten voorkomen en wordt de efficiëntie verhoogd door de verminderde belasting voor de bestuurder.

OPTISPEED 4.0 maakt onderscheid tussen het in- en uitstapelen van pallets en kan daardoor de hefhoogte van de vorken automatisch aanpassen aan de betreffende taak.
Bovendien kan de software zodanig worden geprogrammeerd, dat een laadcyclus pas na het bereiken van de gewenste magazijnlocatie kan worden uitgevoerd. Hiermee kunnen verkeerde in- en uitstapelacties - en zodoende ook het tijdrovende en kostbare zoeken - worden voorkomen. Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij een in het voertuig geïntegreerde trajectmeting, die door twee verschillende selecteerbare technologieën kan worden geïmplementeerd. De eerste optie heeft betrekking op de in regelmatige afstand van elkaar in de vloer geïntegreerde RFID-transponders. Voordeel van deze technologie is de hoge flexibiliteit, met name in combinatie met andere systeemoplossingen. De tweede optie bestaat uit de op de schappen aangebrachte etiketten met barcode. Voordelen hiervan zijn de grote nauwkeurigheid en eenvoudige installatie. Wij geven u graag advies over welke technologie het geschiktst is voor uw toepassingsvoorwaarden en hoe deze technologie het beste kan worden geïntegreerd in uw magazijnbeheer.

OPTISAFE – Optimale snelheid in combinatie met maximale veiligheid
Vaak varieert de omslagprestatie per magazijnzone. In sommige zones bestaat de noodzaak voor bijzondere veiligheidsvoorschriften, waar de bestuurder rekening mee moet houden. Zo kan het gebeuren dat bouwwerkzaamheden in de stellinggang een obstakel vormen, het remmen aan het einde van de gang gewenst of vereist is, hoogtebeperkingen het opslagproces beïnvloeden of de snelheid in bepaalde zones in het algemeen moet worden verminderd - met OPTISAFE kunnen deze bijzonderheden in alle stellinggangen individueel worden geprogrammeerd. Elke afzonderlijke gang wordt bij het inrijden herkend en vervolgens wordt bij het rijden automatisch rekening gehouden met de specifieke voorwaarden.  De positiebepaling vindt ook in dit geval plaats met behulp van een geïntegreerde trajectmeting van het voertuig door RFID-transponders of etiketten met barcodes. Dit biedt de bestuurder de mogelijkheid om zich te concentreren op zijn eigenlijke werk, zoals opslag- of orderverzamelwerk. Hiermee wordt zodoende de flexibiliteit en de veiligheid in uw magazijn verhoogd.

Uw voordelen

  • Eenvoudige systeeminstallatie (kost weinig tijd)
  • Oriëntatiehulp voor de bestuurder
  • Tijdbesparing door versnelde transportcyclus en vervallen van zoektijd
  • Procesveiligheid door het voorkomen van verkeerde in- en uitstapelacties

Contact

Cookie Panel

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring en onze dienstverlening aan u te verbeteren. Indien u hiermee akkoord gaat, kunt u uw bezoek aan de pagina voortzetten, of u kunt ons privacybeleid bekijken voor meer informatie. Privacybeleid.