Blue-Q = IQ.

De intelligente automatische piloot voor een economisch milieubewustzijn.


Blue-Q van STILL is wederom een voorbeeld van de doorlopende ontwikkeling en realisatie van vooraanstaande, innovatieve en efficiente ideeën.

Hoe werkt Blue-Q?

De efficiëntie-modus Blue-Q van de heftruck wordt met een druk op de knop geactiveerd. Dankzij de intelligente optimalisatie van basiskenmerken van de aandrijving wordt precies daar energie bespaart, waar deze het arbeidsproces niet beïnvloedt.

Wat levert Blue-Q op?

Afhankelijk van aard van de inzet en truckuitvoering is een energiebesparing mogelijk tussen de 10 en 20 %. Dit levert ongeveer € 2.500,- op bij een 1,6 tons elektrische heftruck, gemeten over een inzet van 5 jaar bij een drieploegendienst. Niet meegerekend zijn verdere kostenbesparingen door verminderde slijtage, een langere levensduur van de batterij en een verbeterde inzetduur per lading. Hierdoor komt er tijdens de energieproductie minder CO2 vrij, want hoe minder er gebruikt wordt, des te minder er opgewekt hoeft te worden. Daarbij regelt Blue-Q niet alleen de rijeigenschappen, maar tevens het intelligente uitschakelen van elektriciteitverbruikers. Afhankelijk van uitvoering en inzet vertegenwoordigen juist deze componenten bij elkaar opgeteld tot wel 35 % van het totale energieverbruik.

Vind hier de truck die aan uw eisen voldoet

Bent u op zoek naar de juiste truck?

Maak gebruik van onze online-adviseur en vind nieuwe, gebruikte of huurtrucks die aan uw eisen voldoen.

En zo makkelijk is het:

1. eisen ingeven
2. truck kiezen (innclusief een prijsvergelijking tussen gebruikte en huurtrucks)
3. Advies en offerte opvragen

STILL vindmijntruck bezoeken verberg deze melding

Cookie Panel

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring en onze dienstverlening aan u te verbeteren. Indien u hiermee akkoord gaat, kunt u uw bezoek aan de pagina voortzetten, of u kunt ons privacybeleid bekijken voor meer informatie. Privacybeleid.