Kies een andere taal om inhoud voor uw locatie te zien:

Automatisch geleide voertuigen (AGV's)

Automatisering in de intralogistiek

We drive automated vehicles. Met STILL iGo bieden wij u verschillende voertuiggebaseerde uitbreidingsfasen voor de automatisering van uw intralogistiek, die individueel aan uw eisen kunnen worden aangepast.

Vrijwel geen enkele andere oplossing biedt zoveel mogelijkheden voor procesoptimalisering, gegevensuitwisseling en netwerkvorming als geautomatiseerde systemen. Robots, autonome voertuigen en bestuurderloze transportsystemen (AGV's) spelen hierbij een belangrijke rol.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat zich de laatste jaren een enorme ontwikkeling heeft voorgedaan. Er wordt enorm veel aan onderzoek en ontwikkeling gedaan, en niet alleen de grote en gevestigde AGV-fabrikanten investeren erin en doen er onderzoek naar. Er zijn ook honderden start-ups, technologie- en softwarebedrijven die de markt op dit gebied trachten te veroveren. Onze ervaring is dat dit nogal verwarrend kan zijn voor bedrijven die hun processen willen gaan automatiseren.

Niet elke technologische innovatie is altijd de meest economisch verstandige voor uw opgave. Wij zorgen ervoor dat u niet verdwaalt in het oerwoud van digitale Industrie 4.0-aanbiedingen en begeleiden u als partners:

In welk stadium u zich ook bevindt in uw automatiseringsproject, wij bepalen de exacte mix van technische oplossingen voor uw intralogistiek en houden steeds uw return on investment nauwlettend in het oog.


 • Klaar voor de toekomst. Gestandaardiseerde en schaalbare oplossingen voor elke automatiseringseis
 • Voordelig. Geschikte automatiseringsoplossing met ROI overweging
 • Flexibel. Verschillende niveaus van automatisering: De mate van automatisering wordt bepaald door uw processen
 • Veilig. Moderne navigatietechnologieën en persoonlijke bescherming
 • Compleet. Mobiele en stationaire oplossingen voor volledig geautomatiseerde bevoorradingsketens
 • Planbaar. Korte reactietijden, zowel bij het uitwerken en voorbereiden van offertes, als bij de uitvoering van projecten

Advies voor bestuurderloze transportvoertuigen

 • Analyse van de randvoorwaarden + processen
 • Ontwikkeling van het automatiseringsconcept
 • Concept validatie / business case analyse
 • Project kwalificatie
 • Voorbereiding van offertes
 • Project planning
 • Uitvoering
 • Service

Automatiseringsoplossingen vereisen een goede voorbereiding en een verstandige planning. Samen evalueren we in een eerste gesprek de algemene omstandigheden van het toepassingsgebied en praten we over de huidige en geplande processen in uw magazijn.

+32 3 360 620 0

Aanhef*
This site is protected by Friendly Captcha and the Friendly Captcha Privacy Policy applies.

Niveaus van automatisering in de intralogistiek

De mate van automatisering wordt bepaald door uw processen. Onze experts werken nauw met u samen om het juiste niveau van automatisering te vinden en uw processen systematisch te ontwikkelen.

1. Begeleid rijden

 

Hulpsystemen ondersteunen automatisch bij bepaalde taken.

2. Gedeeltelijk geautomatiseerd rijden

Voertuigen navigeren gedeeltelijk autonoom of nemen bepaalde taken automatisch over.

3. Aanbeveling voor actie

 

Zelfrijdende industriële trucks in een volledig geautomatiseerd proces.


Automatiseringsoplossingen voor intralogistiek

De iGo automatiseringsoplossingen van STILL zijn geschikt voor verschillende niveaus van intralogistieke automatisering, van assistentiesystemen tot halfautomatisch rijden en volledig geautomatiseerde logistieke processen.

Autonome Mobiele Robots (AMR) - Autonoom Horizontaal Transport

AMR-systemen zoals de STILL ACH iGo zijn een eenvoudige oplossing voor het geautomatiseerde horizontale transport van goederen.

Projectbeheer en implementatie van automatiseringsoplossingen

Een betrouwbare samenwerking

Na de theorie, komt de praktijk. Zodra het conceptuele ontwerp van uw automatiseringsoplossing met succes is afgerond door onze verkoopingenieurs, begint de realisatie- en implementatiefase. Het gehele proces, van de gedetailleerde planning tot de inbedrijfstelling en de operationele oplevering van het afgewerkte systeem, wordt gecoördineerd door een ervaren projectmanager. Met veel knowhow, vooruitziendheid en leidinggevende bekwaamheid houdt hij steeds alle touwtjes in handen, behoudt hij het overzicht over alle processtappen en projectfasen, zorgt hij voor een vlotte doorstroming van informatie en materialen en garandeert hij tevens dat alle werkprocessen worden opgezet en uitgevoerd volgens aspecten van efficiëntie, productiviteit en duurzaamheid. Hij lost de kleine en grote uitdagingen van het dagelijkse projectwerk op en is uw deskundige contactpersoon ter plaatse. Hij houdt u altijd op de hoogte van de projectstatus en voorziet u van transparante informatie over de afzonderlijke processtappen. Betrouwbaar, resultaatgericht en in samenwerking - voor maximaal projectsucces.

 

Als het om de beschikbaarheid van uw intralogistieke systemen gaat, kennen wij geen compromissen. Dit geldt natuurlijk ook voor uw geautomatiseerde systemen. Of het nu gaat om hardware of software, onderhoud of reparatie - wij configureren ons dienstenaanbod individueel en volgens uw behoeften voor uw systeem en uw eisen. Zodat u zich volledig op uw bedrijf kunt concentreren, zonder uitvaltijden, wachttijden of knelpunten voor reserveonderdelen. Onze servicetechnici zijn hooggekwalificeerd, minstens zo toegewijd en staan 365 dagen per jaar voor u klaar.

Op elk moment. Betrouwbaar. Snel.

Hardwareservice:

 • Een landelijk service netwerk. Wij zijn te allen tijde bereikbaar en altijd in de buurt als u ons nodig heeft.
 • Ervaren deskundigen. Onze onderhoudstechniekers zijn gespecialiseerd in uw geautomatiseerde voertuigen.
 • Digitaal ondersteunde dienstenplanning. Wij plannen uw onderhoudsintervallen met vooruitziende blik en in nauwe coördinatie met uw productieprocessen. Zo voorkomen wij storingen op korte termijn, dure reparaties en onnodige bedrijfsstilstanden van uw apparatuur.
 • Slimme onderdelenpakketten en overnight delivery. Samen zorgen wij voor de beschikbaarheid van uw individuele reserveonderdelen. Zodat je niet in de wachtrij belandt.


Software service:

 • Altijd beschikbaar: Onze support-hotline met gekwalificeerde specialisten staat 24/7 voor u klaar.
 • Snelle hulp in geval van een defect. Onze systeemspecialisten bieden u ondersteuning op afstand. Onmiddellijk en betrouwbaar.

Typische toepassingsscenario's voor automatisch geleide voertuigen

In het kader van de IFOY hebben onze experts op het gebied van automatisering in de intralogistiek typische scenario's voor het gebruik van bestuurderloze transportsystemen in de intralogistiek nagebootst. In de video worden de volgende scenario's bekeken:

 • Inkomende goederen
 • Overdracht naar productie
 • Productie & montage
 • Uitgaande goederen
 • Overhandiging levering
 • Gemengde SKU picking
 • Overhandiging van uitgaande goederen en laden van vrachten

Automatisch geleide voertuigen in de praktijk

Verdere praktische voorbeelden

Advies over automatisering in de intralogistiek - Vier stappen naar een automatiseringsconcept

Met onze expertise ondersteunen wij u bij het analyseren van uw processen en het identificeren van automatiseringspotentieel voor uw bedrijf. U beslist of u gebruik wilt maken van onze aanvullende adviesdiensten. De diensten worden uitgevoerd door ervaren intralogistiek-deskundigen van STILL en omvatten de volgende stappen in detail:

1. Dataverzameling

Na een magazijninspectie krijgen we een transparant overzicht van de bestaande goederenstroom.

2. Analyse

Automatiseringspotentieel wordt afgeleid uit proces- en transportgegevens en de technische en economische haalbaarheid van verschillende automatiseringsvarianten wordt bepaald.

3. Aanbeveling voor actie

Op basis van onze jarenlange expertise in de sector en uw economische kerncijfers, ontvangt u uw individuele aanbeveling voor actie.

4. concept en specificaties

Ontwikkeling van een concept waaruit duidelijk blijkt wat de toegevoegde waarde is. Uitwerking van een functionele specificatie als basis voor de implementatie van uw individuele oplossing.


Advies over uw automatiseringsproject

Onze experts staan klaar om uw vragen over onze automatiseringsoplossingen voor de intralogistiek te beantwoorden.

Aanhef*
This site is protected by Friendly Captcha and the Friendly Captcha Privacy Policy applies.

Automatiseringsoplossingen van STILL

Niet elke automatiseringsoplossing is economisch zinvol voor uw individuele behoeften. Wij begeleiden u als partners bij de keuze van het juiste automatiseringsniveau.

 

Automatisering met hulpsystemen Niveau 1 - Begeleid rijden

Op dit niveau wordt de bestuurder bij zijn taken ondersteund door diverse intelligente hulpfuncties op zijn truck, maar blijft hij in elke situatie zelf verantwoordelijk voor de navigatie. Zo maakt STILL dankzij individueel programmeerbare waarschuwingen en situatieafhankelijke snelheidsaanpassingen, zeer veilig en vermoeidheidsvrij werken met handbediening mogelijk.

 

Geautomatiseerde industriële trucks niveau 2 - gedeeltelijk geautomatiseerd rijden

Dit niveau van automatisering omvat oplossingen waarmee voertuigen gedeeltelijk zelfstandig in het magazijn kunnen navigeren met behulp van speciale software of kunstmatige intelligentie en sensoren. Dit maakt hen tot een intelligente partner voor de gebruikers. Uitgerust met deze technologieën kunnen orderverzameltrucks hun bestuurders bij elke stap volgen en kunnen smallegangtrucks semi-automatisch naar de juiste palletpositie langs het optimale pad worden gebracht. De bestuurder blijft echter verantwoordelijk voor de handelingen van zijn vorkheftruck bij elke stap. Halfautomatische voertuigen ontlasten op die manier de bediener en verhogen zowel de productiviteit als de veiligheid van uw magazijn.

 

Automatisch geleide voertuigen niveau 3 - volledig geautomatiseerd rijden

Zelfrijdende industriële trucks voor het automatiseren van de interne logistiek, worden nu door vele marktleiders in de industrie met succes gebruikt - en het is bewezen dat zij de handlingprestaties aanzienlijk verbeteren. Met gestandaardiseerde automatiseringskits kunnen afzonderlijke trucks van de STILL-serie binnen zeer korte tijd voor verschillende procesvereisten worden geautomatiseerd en opgeschaald tot een volledig geautomatiseerd logistiek proces.

Om een volledig geautomatiseerde supply chain te implementeren, vullen we het iGo-systemenportfolio aan met oplossingen van onze groepszuster DEMATIC, 's werelds toonaangevende leverancier van geïntegreerde automatiseringstechnologie. Zo profiteert u van de voordelen van een perfecte wisselwerking tussen geautomatiseerde heftrucks uit de STILL-serie en stationaire automatiseringsoplossingen van DEMATIC, zoals transport-, distributie- en sorteersystemen, magazijnkranen of AutoStore-systemen.