Kies een andere taal om inhoud voor uw locatie te zien:

Onderdelen

Wielen, rollen, banden

Voor soepel lopende werkprocessen

Een wiel bestaat uit een velg en een band en wordt met behulp van roterende lagers op een as gemonteerd. De kracht die nodig is om een truck te verplaatsen, wordt via de as, de velg en de band op de vloer uitgeoefend.

Hierdoor zijn wielen maatgevend voor de stabiliteit, het gedrag en de draaicirkel van een industriële truck. Een wiel moet altijd perfect functioneren, zelfs in situaties met een hoge druk als gevolg van oneffenheden in het rijoppervlak, het gewicht van het voertuig, de last of de acceleratie- en remkrachten. Daarom worden de originele STILL wielen voortdurend op deze punten op kwaliteit gecontroleerd.

 

Contact

Neem contact met ons op!

+32 3 360 620 0

Meer weten: Wielen, rollen banden

Uw lokale contactpersoon zal uw vragen graag beantwoorden.

Aanhef*
This site is protected by Friendly Captcha and the Friendly Captcha Privacy Policy applies.

Rollen

STILL originele rollen zijn zeer veelzijdig inzetbaar in diverse trucks, bijvoorbeeld als stuur-, frame- of mastrollen. Rollen zijn veel kleiner dan wielen. 

STILL originele rollen worden altijd geselecteerd op basis van hoge kwaliteitsnormen en verminderen de slijtage van bewegende delen, werken soepel en geruisloos en verbeteren de omloopsnelheid van trucks.

Banden

De banden op een vorkheftruck zijn het punt van direct contact tussen het voertuig en de vloer. De banden brengen de acceleratie- en remkrachten over op het oppervlak en dragen het volledige gewicht van de lift, terwijl ze onvervangbaar zijn in hun rol in de besturing en schokabsorptie voor het voertuig. De belasting waaraan ze dagelijks worden blootgesteld, is enorm en stelt hoge eisen aan de kwaliteit van de band.

STILL biedt drie soorten rubberen banden aan - Super Elastische-banden, massief rubberen banden en luchtbanden - uiteraard allemaal in originele STILL-kwaliteit.

Originele STILL Super Elastische banden

Super Elastische-banden van STILL zijn meerlaagse massieve banden. Ze zijn volledig gemaakt van een speciale rubbersamenstelling, zijn extreem robuust en slijtvast en niet gevuld met lucht, waardoor ze slechts beperkt effectief zijn als demper van schokken en trillingen.

Originele STILL Super Elastische banden zijn door hun samenstelling volledig onderhoudsvrij en blijvend vlak. Ze bieden een hoog kwaliteitsniveau met een lage rolweerstand en een flexibele inzetbaarheid omdat ze ook kunnen worden gemonteerd op velgen voor luchtbanden. 

Originele STILL Super Elastische banden zijn geschikt voor binnen- en buitengebruik.

Originele massief rubberen STILL-banden

Massief rubberen banden van STILL zijn gemaakt van een zeer resistent rubbermengsel, zonder luchtkern en hebben slechts een zeer kleine omtrek nodig. Ze fungeren niet als schokdemper.

Originele massief rubberen Still-banden zijn blijvend vlak en onderhoudsvrij. Ze zijn perfect voor het transport van extreem zware ladingen of in situaties die een nauwkeurige handling vereisen.

Originele STILL massief rubberen banden zijn ontworpen voor gebruik in overdekte ruimten.

Originele STILL-luchtbanden

STILL-luchtbanden zijn gemaakt van een speciale rubbermix en hebben een luchtkern. Door hun eigenschappen bieden ze uitstekend comfort en uitstekende tractie en zijn ze geschikt voor oneffen oppervlakken.

Originele STILL-luchtbanden absorberen schokken en stoten optimaal en dienen als buffer voor het voertuig, de lading en de bestuurder. Ze bezitten een hoge zijdelingse stabiliteit en een lage rolweerstand, zelfs bij zware belastingen en in krappe bochten.

STILL luchtbanden zijn perfect voor gebruik in de buitenlucht.