Kies een andere taal om inhoud voor uw locatie te zien:

Intralogistieke advisering

Direct ter zake.

Doelgerichte oplossingen voor uw uitdagingen

STILL kan terugkijken op bijna 100 jaar ervaring op het gebied van magazijntechniek, intralogistiek en heftruckproductie. Wij zijn experts op het gebied van intralogistiek, originele denkers en pioniers. Wij geven actief vorm aan toekomstgerichte magazijnen voor onze klanten - van doelgericht advies tot implementatie.

Specifiek betekent dit dat we alleen oplossingen voorstellen waarvan we zeker weten dat we ze kunnen implementeren en die ook in de toekomst zullen blijven werken. Om dit te verzekeren bezoeken we onze klanten ter plaatse in het magazijn en de productieruimtes, we spreken daar rechtstreeks met de medewerkers en onderzoeken alle relevante processen van dichtbij.
We krijgen een volledig inzicht in uw individuele uitdagingen en ontwikkelen een oplossing op maat voor u om een uitstekende kostenefficiëntie te bereiken. Wij werken hard, leggen grote nadruk op eerlijkheid en transparantie en laten u duidelijk en rechtstreeks weten wat onze consultants precies doen. We creëren zo een solide basis voor een vertrouwensvolle samenwerking.


Factoren voor succes

De belangrijkste feiten in het kort

Transparantie
Volledig overzicht: Onze klanten begrijpen precies wat de consultant aan het doen is en welke aanpak wordt gevolgd om het gezamenlijk gedefinieerde doel te bereiken.


Oplossingsgericht werken
Betrouwbare implementatie: Wij zijn altijd op zoek naar de best mogelijke oplossing die modern, innovatief en haalbaar is.


Competentie
Tientallen jaren van ervaring: Onze consultants zijn experts in hun vakgebied en zijn in staat om projecten uit te voeren die aan de hoogste normen voldoen, gebruik makend van de volledige knowhow uit STILL klantprojecten.

Individualiteit
Ongeëvenaarde resultaten: Onze consultants hebben een uniek perspectief waardoor ze originele en efficiënte oplossingen kunnen aandragen.

Onze belofte

Duidelijkheid: We spreken duidelijke taal en handelen transparant

Nauwkeurigheid: We ontwikkelen maatwerk en toekomstgerichte oplossingen, elke dag opnieuw


Drive: We zetten slimme woorden om in slimme oplossingen

Ervaring: We optimaliseren de intralogistiek - en dat al meer dan 100 jaar

Betrouwbaarheid: We zijn trouw aan ons woord en aan onze klanten

Direct ter zake kundig advies krijgen

Onze consultants beantwoorden graag uw vragen. Neem gewoon contact met ons op en wij nemen uw aanvraag in behandeling.

Contact

+32 3 360 620 0

Meer weten: Intralogistiek advies

Uw lokale contactpersoon zal uw vragen graag beantwoorden.

Aanhef*
This site is protected by Friendly Captcha and the Friendly Captcha Privacy Policy applies.

Advies Intralogistieke Consultancy

Het verzamelen van data

Een uitstekende analyse is over het algemeen gebaseerd op hoogwaardige datasets.

Het succes van een project is daarom sterk afhankelijk van de kwaliteit van de beschikbare data. Data-acquisitie is van doorslaggevend belang. Wij controleren uw gegevens grondig om er zeker van te zijn dat ze volledig en consistent zijn en bereiden ze voor op een navolgende analyse.

Analyse

We gebruiken technieken zoals groeperen, sorteren, comprimeren en filteren om logistieke conclusies te trekken aan de hand van de voorbereide gegevens; dit dient dan als basis voor de planning.

Met behulp van grafische methoden zijn we in staat om complexe processen, zoals materiaal- en informatiestromen, te visualiseren. Dit helpt bij het blootleggen van het potentieel voor verbeteringen en het definiëren van de logistieke uitdagingen bij de verdere planning. Onze consultancydiensten omvatten vlootanalyse, bedrijfsprocesmodellering en economische analyseprocessen voor het clusteren van voorraaditems.

Optimisatie

Constante operationele veranderingen kunnen het noodzakelijk maken dat bestaande systemen en processen moeten worden aangepast.

Ons doel is dan ook om de bestaande logistieke processen optimaal aan te passen aan de inherente omstandigheden en om ze te verbeteren zodat aan de huidige en toekomstige eisen wordt voldaan. Met softwareoplossingen voor materiaalstroomplanning en onze methodische kennis kunnen wij u systematisch ondersteunen bij de optimalisatie van uw materiaalstromen. Onze consultancydiensten omvatten onder meer vloot-, proces- en magazijnoptimalisatie.

Conceptualisatie

Ons doel is om uw transport-, magazijn- en handlingkosten te minimaliseren.

Om de noodzakelijke efficiëntieverhoging van de logistieke systemen en materiaalstromen te realiseren, werken wij nauw met u samen om uiteenlopende toepassingen en oplossingen te ontwikkelen. Vervolgens controleren we alle versies op hun kosteneffectiviteit en kijken we naar de voor- en nadelen. Dit resulteert in een geoptimaliseerd, op maat gesneden concept voor u. Onze consultancydiensten omvatten ook ondersteuning bij het selecteren van een geschikt stellingensysteem, het ontwikkelen van magazijnlay-outs en het definiëren van eisen voor industriële trucks.

Onze consultants zijn slimme strategen met persoonlijkheid; juist daarom overtuigen ze elke dag weer met originele en individuele oplossingen. Zij gaan elke intralogistieke uitdaging aan, hoe complex ook, en produceren alleen uitvoerbare en toekomstgerichte concepten.

Ze zijn niet geïnteresseerd in standaardoplossingen en hun STILL-achtergrond en jarenlange ervaring in intralogistieke optimalisatie komt tot uitdrukking in hun werk. Wij hechten veel waarde aan transparantie en vertrouwen en een energieke progressie van onze projecten. Kortom, onze consultants zijn 'gewoon slim'.

 • Gegevensblad intralogistiek advies PDF, 1 MB Download

Details van onze intralogistieke adviesdiensten

Vlootoptimalisatie

Wilt u het maximale rendement uit uw vloot halen? Geen probleem! Onze intralogistieke experts geven u graag onafhankelijk en transparant advies over de best mogelijke combinatie van trucks en het vlootgebruik. Of uw heftrucks nu door STILL of door een andere fabrikant worden geleverd, wij helpen u bij het vinden van oplossingen voor uw behoeften.

Eerst bereiden we een uitgebreide gebruiksanalyse voor en inspecteren we uw werkprocessen en de ruimtelijke omstandigheden ter plaatse. Vervolgens stellen we een vlootconcept op dat op maat gesneden is voor uw behoeften, waarbij rekening wordt gehouden met alle transportgoederen, processen en systemen, maar ook met de standaardisatie en stroomlijning van de apparatuur of de uitbreiding van de heftruckvloot. Dit stelt ons in staat om de synergieën tussen uw trucks te benutten en te zorgen voor een optimale benutting van de capaciteit en een efficiënt transport van goederen.

 • Analyse van het gebruik van de gehele interne logistiek
 • Ontwikkeling van aanbevelingen voor maatregelen om de efficiëntie van de truckvloot te verhogen
 • Controle en beoordeling van automatiseringsoplossingen
 • Realisatie van potentiële analyses voor het gebruik van routetreinen

Magazijnplanning

Wie grote plannen maakt, moet ze ook kunnen waarmaken, en dat is precies wat de intralogistieke consultants van STILL doen. Onze magazijnplanning begint met een nauwkeurige analyse van de relevante eisen. Hierbij wordt rekening gehouden met magazijnomstandigheden, artikelen- en werkstructuur en processen zoals picking. Vervolgens ontwikkelen we voor u een holistisch concept dat een efficiënt logistiek systeem in kaart brengt, met inbegrip van stellingensystemen, industriële trucks, automatiseringsmogelijkheden en software-vereisten.

Het resultaat is een optimaal systeem voor opslag, handling, picking en transport met efficiënte processen voor uw materiaal- en informatiestromen. Ongeacht de gebruikte adviesdiensten neemt STILL dan indien gewenst ook de verantwoordelijkheid op zich voor de uitvoering van het project.

 • Magazijnanalyse (ABC/XYZ, overslag/voorraadanalyse)
 • Dimensionering van het magazijn (capaciteit, voorraadomzet/prestaties)
 • Proces- en lay-outontwerp (ruwe/detailleerde lay-out; 2D/3D)

Ons doel is dan ook om de bestaande logistieke processen optimaal aan te passen aan de inherente omstandigheden en om ze te verbeteren zodat aan de huidige en toekomstige eisen wordt voldaan. Met softwareoplossingen voor materiaalstroomplanning en onze methodische kennis kunnen wij u systematisch ondersteunen bij de optimalisatie van uw materiaalstromen. Onze consultancydiensten omvatten onder meer vloot-, proces- en magazijnoptimalisatie.

Procesoptimalisatie

Elke optimalisatie is slechts zo goed als de procesanalyse die eraan voorafgaat. Daarom vertrouwen we op een nauwkeurige analyse van de afzonderlijke processtappen. Om hier de grootst mogelijke nauwkeurigheid te garanderen, beginnen we met de inventarisatie van de uitgangssituatie bij u op locatie. We identificeren verbeteringspotentieel, voeren een praktische implementatiebeoordeling uit en gebruiken deze om daaruit de juiste maatregelen voor u af te leiden. We documenteren de logistieke processen in onze actuele situatie-analyse op een duidelijke en begrijpelijke manier, op basis van gestandaardiseerde modelleringstalen.

De algemene regel is hierbij: Zo eenvoudig mogelijk, zo gedetailleerd als nodig is. Op basis hiervan werken we nauw met u samen om aanbevelingen te doen voor het optimaliseren van de geanalyseerde processen en logistieke procedures. Op die manier kunnen we succesvolle maatregelen nemen die uw intralogistiek efficiënt laten verlopen. Om de procesoptimalisatie af te ronden, worden de resultaten van de actuele situatie-analyse en de beoordeelde maatregelen omgezet naar een doelconcept, zodat uw logistieke processen direct geoptimaliseerd kunnen worden.

 • Inventarisatie van de bestaanden logistieke processen

 • Procesmodellering en -documentatie

 • Analyse van eventuele zwakke punten in de informatie- en materiaalstroom

Om de noodzakelijke efficiëntieverhoging van de logistieke systemen en materiaalstromen te realiseren, werken wij nauw met u samen om uiteenlopende toepassingen en oplossingen te ontwikkelen. Vervolgens controleren we alle versies op hun kosteneffectiviteit en kijken we naar de voor- en nadelen. Dit resulteert in een geoptimaliseerd, op maat gesneden concept voor u. Onze consultancydiensten omvatten ook ondersteuning bij het selecteren van een geschikt stellingensysteem, het ontwikkelen van magazijnlay-outs en het definiëren van eisen voor industriële trucks.

Direct ter zake kundig advies krijgen

Onze consultants beantwoorden graag uw vragen. Neem gewoon contact met ons op en wij nemen uw aanvraag in behandeling.

Contact

+32 3 360 620 0

Meer weten: Intralogistiek advies

Uw lokale contactpersoon zal uw vragen graag beantwoorden.

Aanhef*
This site is protected by Friendly Captcha and the Friendly Captcha Privacy Policy applies.