Kies een andere taal om inhoud voor uw locatie te zien:

Stellingsystemen Draagarmstellingen

Precies op maat gemaakt naar uw wensen

  • Geschikte en overzichtelijke opslag van volumineuze en lange goederen
  • Maximaal gebruik van opslagruimte en bouwhoogte
  • Optimale en directe toegang tot goederen
  • Ontwerp voor gebruik buitenshuis met dak- en wandbetimmeringen beschikbaar
  • Geschikt voor lichte en zeer zware lasten

Geschikt voor lichte en zeer zware lasten.

Wilt u vooral lange producten en omvangrijke goederen opslaan, zoals buizen, platen, planken en staven? Dan is het van essentieel belang dat u goed kijkt naar de draagarmstellingen van STILL. Dankzij het ontwerp biedt dit type stelling de mogelijkheid om goederen met verschillende afmetingen netjes op te slaan.

Neem contact met ons op

Meer weten? Neem contact met ons op.

+32 3 360 620 0

Meer weten: Draagarmstellingen

Uw lokale contactpersoon zal uw vragen graag beantwoorden.

Aanhef*
This site is protected by Friendly Captcha and the Friendly Captcha Privacy Policy applies.

De structuur van een draagarmstelling

De draagarmstelling bestaat uit kolommen en draagarmen. De stellingkolom bestaat uit de staander zelf, de statiefvoeten, longitudinale connectoren en minstens één diagonale versteviging. De draagarmen worden vastgeschroefd aan de stellingkolom.


Draagarmstellingen - componenten

Stellingkolom met standvoet

Het belangrijkste onderdeel van de draagarmstelling is de enkel- of tweezijdige staander/kolom met standvoet. Deze is verankerd aan de vloer. De grootte en het ontwerp zijn afhankelijk van de vereiste belasting en de statische eisen. De perforaties voor de montage van de draagarmen reiken tot op het bovenste opslagniveau. De standaard tussenafstand in de hoogte is 100 mm en dient om de schaphoogte eenvoudig aan te passen. Andere afstanden zijn mogelijk op aanvraag.

Draagarmen

De draagarmen zijn vastgeschroefd aan de staander. De constructie van de draagarmen is afhankelijk van de belasting. Hoe groter het profiel, hoe groter de mogelijke draagkracht.

Diagonale versteviging

Minimaal één diagonale versteviging met verstelbare spanschroeven is vereist voor elke stelling. Voor normale belastingen is deze versteviging voldoende op elk vijfde of zesde niveau.

Connectoren

De connectoren in lengterichting fungeren als afstandhouders tussen de kolommen/staanders. De lengte van de longitudinale connectoren wordt bepaald door het type product dat wordt opgeslagen.

Draagarmstellingen - hoofdaccessoires

Ronding van de voeten

De afronding dient ter bescherming van het personeel (de scheenbenen bijvoorbeeld worden hierdoor beschermd) en van de banden van het voertuig.

Roll-off-preventiemiddelen

Roll-off-preventiemiddelen zijn belangrijk om ronde producten veilig op de draagarmen te houden. Deze afrolbeveiligingen kunnen in verschillende uitvoeringen en hoogtes worden geleverd. 

Brugarmen

Draagarmstellingen dienen voor de opslag van lange producten. Brugarmen zijn elementen die tussen de draagarmen geschroefd worden, waardoor de opslag van pallets mogelijk wordt.

Stellingafdekking

Om het gebruik van de stelling flexibeler te maken, bieden wij u verschillende soorten afdekkingen. De afdekkingen worden op de draagarmen gelegd of op brugarmen die tussen de draagarmen. Spaanplaten, roosters of roostervloeren zijn mogelijke afdekkingen.

Opslagetikettering

Twee belangrijke aspecten moeten in overweging worden genomen om een klantgerichte etikettering mogelijk te maken: Positie van de etiketten en nummering van het schap.

Positie van de etiketten

De etiketten op de stelling zijn niet altijd goed zichtbaar. Om een goede zichtbaarheid te garanderen, helpen wij met stelling-specifieke etikethouders.

Positie-nummering

Vooral als u staven, buizen, platen etc. in uw magazijn opslaat, is het belangrijk om het overzicht te behouden. Wij bieden u de juiste nummering om aan uw individuele wensen te voldoen.

Ingangbeschermers en geleiderails

Indien nodig voorziet de geleiderail industriële trucks van zijdelingse geleiding. De ingangsbeveiliging kan alleen in combinatie met de geleiderail worden gebruikt, zodat de truck soepel in het gangpad kan komen.

Botsbeveiliging

De botsbeveiliging is verkrijgbaar in L- of U-vorm om twee of drie zijden te beschermen. Deze wordt gemonteerd op de buitenste stellingsteun van elke gang. (overeenkomstig de voorschriften van het Duitse BGR 234 bedraagt de hoogte ten minste 300 mm)


Draagarmstellingen - belangrijke planningparameters

Bij draagarmstellingen wordt vaak verwezen naar de axiale dimensie. De axiale dimensie wordt gemeten in het midden van twee draagarmen. De overmaat van lang materiaal dat over de laatste draagarm reikt, is beperkt tot de helft van de axiale lengte. Bij een gegeven axiale afmeting van 1000 mm betekent dit dat de maximaal toegestane overmaat 500 mm is.


Draagarmstellingen kopen

Een magazijn dat gepland is met het oog op efficiëntie, garandeert een hoge economische haalbaarheid. Profiteer van het professionele advies van onze STILL-experts vanaf het begin van de magazijnplanning. Voordat u een aankoopbeslissing neemt, helpen wij u bij elk aspect - van het controleren van uw magazijnontwerp tot het bespreken van de geplande arbeidsprocessen. Er zijn vele redenen waarom u voor STILL zou moeten kiezen bij de aankoop van een draagarmstelling:

  • Vele jaren expertise: Al meer dan 95 jaar dicht bij onze klanten.
  • Partnerschap waarop u kunt vertrouwen.
  • Holistisch premium concept - van advies tot service.
  • Altijd bij u in de buurt: 14 vestigingen, 37 verhuurvestigingen & 800 servicetechnici alleen al in Duitsland.
  • Een getraind installatieteam zorgt voor de juiste montage van uw draagarmstelling.