Kies een andere taal om inhoud voor uw locatie te zien:

Beheer van de materiaalstroom

Softwaremodules voor intralogistiek

Softwaresystemen zijn onmisbaar in de intralogistiek voor efficiënte processen van inkomende tot uitgaande goederen en in de pickingzones.

De interactie van magazijn, materialen, voertuigen en mensen resulteert in processtructuren die met behulp van software kunnen worden geobserveerd, geanalyseerd, geoptimaliseerd en gecontroleerd. Niet alleen in magazijnen met veel artikelen en snelle toegangstijden verhoogt de integratie van de transportmiddelen in een magazijnbesturingssoftware de efficiëntie aanzienlijk. Ook kleine of middelgrote magazijnen profiteren van een intelligente combinatie van verschillende softwaremodules.

De STILL-softwaremodules voor materiaalstroombeheer controleren alle goederen- en informatiestromen in de intralogistieke keten. Flexibele interfaces en de iGo pilot navigatie-interface maken een eenvoudige integratie van assistentiesystemen, zoals het iGo pilot navigatiemagazijn navigatiesysteem, eenvoudige communicatie tussen verschillende systeemcomponenten en software mogelijk en combineren alle processen tot een intelligent geheel.


 
 • Optimaal in kaart brengen en efficiënte controle van de materiaalstroom
 • Optimaal gebruik van vervoermiddelen
 • Uitgebreide analysemogelijkheden
 • Holistisch systeem met hardware en software
 • Eenvoudige communicatie van de systeemcomponenten
 • Hoge flexibiliteit dankzij modulair ontwerp
 • Snelle uitvoering dankzij eenvoudige aansluiting
 • Toekomstbestendig dankzij schaalbaarheid
MMS Tablet

Consulting voor softwareoplossingen in de intralogistiek

Voor meer informatie en uw vragen over ons aanbod staan onze deskundige adviseurs tot uw beschikking.

Aanhef*
This site is protected by Friendly Captcha and the Friendly Captcha Privacy Policy applies.

Het materiaalstroombeheersysteem van STILL

De modules van het STILL Material Flow Management System vormen een compleet warehouse management systeem (WMS) waarmee alle goederen- en informatiestromen in de gehele intralogistieke keten kunnen worden aangestuurd, in kaart gebracht en geanalyseerd. Het systeem kan worden gebruikt voor verschillende locaties en een breed scala aan bedrijfstakken, van productie tot handel en dienstverlening. In de STILL-systeemoplossing zijn alle hardware- en softwarecomponenten, van de STILL-terminal tot het magazijnbeheer en het orderverzamelsysteem, modulair opgebouwd en op elkaar afgestemd.

Voordelen van het materiaalstroombeheersysteem van STILL

 • Up-to-date en opslaglocatiegerelateerd voorraadbeheer door naadloze documentatie van alle goederenbewegingen, inclusief ondersteuning van de permanente inventaris.
 • Efficiënte controle van alle goederenbewegingen voor een optimaal gebruik van opslagruimte en vervoer
 • Toewijzing van voertuigen, werknemers en vervoermiddelen voor de activiteiten in de materiaalstroom afgestemd op het beoogde gebruik
 • Controle en overzicht van alle magazijnbewegingen (goederenontvangst, picking, ritten, laden, enz.) via het controlecentrum
 • Uitgebreide analyse- en evaluatiemogelijkheden voor alle voorraden en goederenbewegingen in het magazijn
 • Moderne, update/release-capabele systeemarchitectuur voor hardware, software en integratie in bestaande klantensystemen
 • Flexibel gebruik van het magazijnbeheer-, transport- en/of orderverzamelsysteem als zelfstandige oplossing of als modules van het STILL MMS
 • Koppeling van STILL-rijhulpsystemen en STILL-automatiseringsoplossingen voor optimale benutting van de truck in het magazijn
 • Op de toepassing en het voertuig afgestemde hardware (bv. elektrische en mechanische voorbereiding voor STILL-terminals en printers en scanners)

Softwarestructuur in de intralogistiek

De softwareoplossingen van STILL zijn gericht op een efficiënte interactie op alle niveaus van de magazijnlogistiek, van het operationele vrachtwagenniveau tot het transport- en voorraadbeheer.

 • Niveau: ERP-systeem voor goederenbeheer (bv. SAP)
 • Niveau: Warehouse Management System - Oplossing "STILL Warehouse Management System" (gedockte iGo inzichten)
 • Niveau: Transport control system solution "STILL vehicle control system" (docked iGo insights)
 • Niveau: Voertuigassistentiemodules - Solutions Terminal, iGo pilot navigatie, AGV Software
 • Niveau: Voertuig - oplossing "Handmatige voertuigen, semi-automatische voertuigen, automatisch geleide voertuigen (AGV's)

Systeem voor magazijnbeheer

Het magazijnbeheersysteem organiseert het voorraad- en locatiebeheer. De vraag "waar zijn hoeveel artikelen?" wordt hier beantwoord en doorgegeven aan het enterprise resource planning systeem (ERP). Met het magazijnbeheersysteem kunnen alle goederenbewegingen individueel worden gestuurd: van goederenontvangst tot magazijncontrole en orderverzamelen tot het aanbieden van rondes en het laden bij goederenuitgifte. Er zijn verschillende systeemoplossingen voor magazijnbeheersystemen. Natuurlijk kunnen ook bestaande, eigen oplossingen worden gebruikt. De gegevenscommunicatie vindt plaats via terminals, gestandaardiseerde interfaces of overeenkomstige middleware.

Voertuiggeleidingssysteem

Het transport- of voertuiggeleidingssysteem bepaalt "welke vrachtwagen waarheen moet om iets te vervoeren". Het verdeelt en optimaliseert de transporttaken, rekening houdend met verschillende criteria zoals aansluitende ritten, orderprioriteiten en soorten transportopdrachten - hetzij handmatig, hetzij half- of volautomatisch. Voor geautomatiseerde systemen kan het worden aangevuld met de monitoring software iGo insights om transportbewegingen te observeren en te analyseren.

Het informatiesysteem

Legt alle ordergegevens in realtime vast en geeft de relevante logistieke kengetallen overzichtelijk weer voor uitgebreide analysemogelijkheden.

iGo inzichten

iGo insights gebruikt het principe van machine learning om de prestaties van uw geautomatiseerde systeem te verbeteren. Alle gegevens die het AGV-besturingssysteem over een lange periode heeft verzameld, worden geüpload naar de cloud voor evaluatie en zijn online toegankelijk via het gecodeerde webportaal.
Uit de schat aan verzamelde procesinformatie kunnen correlaties worden gefilterd en concrete aanbevelingen voor actie worden afgeleid, waardoor de beschikbaarheid en prestaties van uw systeem worden geoptimaliseerd.

iGo pilot navigatie-interface

Tijdens het opslaan en ophalen heeft het voertuig toegang tot de exacte coördinaten van de opslaglocaties. Afhankelijk van de technische status van het EDP-systeem (alternatief: ERP-systeem) en het gewenste comfortniveau kan voor de aansluiting van de iGo pilotnavigatie worden gekozen voor de handmatige invoer van de doelcoördinaten, het scannen via een barcodescanner of de overdracht van de doelgegevens uit het magazijnbeheersysteem.Downloads

 • Gegevensblad iGo pilot PDF, 1 MB Download
 • Gegevensblad Materiaalstroombeheer Software (EN) PDF, 2 MB Download