Kies een andere taal om inhoud voor uw locatie te zien:

Stellingsystemen Terugduw- en pallet doorrolstellingen

Economische oplossing voor een geoptimaliseerde goederenbehandeling

 • Optimale materiaalstroom voor FiFo
 • Tijdbesparend ophalen door automatische palletverplaatsing
 • Optimale benutting van de magazijnruimte - in vergelijking met conventionele rekken kan de benutting van de magazijnruimte worden verhoogd tot 60%
 • Geoptimaliseerde materiaalstroom door scheiding van opslag en ophalen en kortere transportafstanden

Moet u individuele soorten goederen en materialen met een hoge omloopsnelheid opslaan? Bekijk dan de STILL palletdoorrolstellingen. Palletdoorrolstellingen zijn dynamische reksystemen volgens het FiFo-principe (First in - First out). Zij zorgen voor een hoge opslagcapaciteit en een uitstekende benutting van de ruimte. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat de goederen automatisch naar de voorkant van de stelling toe bewegen.

In palletdoorrolstellingen verplaatst het gewicht de pallets automatisch van de inslagkant naar de oppikpositie op een hellende rollenbaan. Op deze manier is volgens het FiFo-principe de pallet, die als eerste werd opgeslagen, op elk moment klaar om op te pikken en is deze direct toegankelijk. De palletdoorrolstelling is ideaal voor bijvoorbeeld expeditieruimtes of de voorbereiding van ritten. Deze kan ook fungeren als buffer tussen twee werkstations of als orderverzamelmagazijn voor volle pallets.

Neem contact met ons op

Meer weten? Neem contact met ons op.

+32 3 360 620 0

Meer weten: Terugduw- en palletflowtellingen

Uw lokale contactpersoon zal uw vragen graag beantwoorden.

Aanhef*
This site is protected by Friendly Captcha and the Friendly Captcha Privacy Policy applies.

Een andere typische opslagstrategie - de push-back-stelling

Inschuifstellingen zijn dynamische reksystemen die het Last-in First-out (LiFo) principe volgen.

De producten worden slechts van één kant opgeslagen en opgehaald. Omdat de tracks schuin staan, bewegen de resterende producten automatisch terug naar de inslag- en ophaalzijde wanneer een pallet wordt opgehaald.


Voordelen van push-back-stellingen - overzicht:

 • Ideale bufferopslag dankzij het LiFo-principe
 • Efficiënte inslag en afhaling dankzij automatische verplaatsing van de pallets over het kanaal
 • Optimaal gebruik van het opslagvolume
 • Ruimtebesparend: Eén gangpad voor trucks is voldoende

Palletflowstellingen - ontwerp

Een palletflowstelling bestaat voornamelijk uit stellingkolommen, dwarsbalken en rollenbanen. De rollenbanen zijn met een hellingshoek van ca. 4% aan de kolommen bevestigd. Het laadgedeelte, de centrale component en het ophaalsysteem met een separator zijn de drie belangrijkste onderdelen van de rollenbaan.

 

De invoertrechter van de laadsectie zorgt ervoor dat de pallet precies op de rollenbaan wordt geplaatst en soepel over de baan loopt. Remrollen zorgen ervoor dat de pallet veilig door de stelling loopt. Om het ophalen van de pallets zonder "laaddruk" te vergemakkelijken, wordt een separator aan het ophaalsysteem bevestigd, die de eerste pallet in de stelling scheidt van de andere pallets die zich in het kanaal bevinden.


Palletflowstellingen - componenten

De standaardcomponenten van de palletstelling (stellingkolom en dwarsbalken) vormen het frame van de palletflowstelling. De rollenbanen zijn gemonteerd op de dwarsbalken.

Rollen voor rollenbanen

Rollen in rollenbanen verplaatsen de pallet veilig door de stelling. Elke rol in de baan heeft een draagvermogen van 240 kg. Om een lange levensduur te garanderen zijn ze uitgerust met een betrouwbare set stalen kogellagers. De lagers als zodanig zijn onderhoudsvrij. De standaardrollen hebben een stalen oppervlak, optioneel zijn ze verkrijgbaar met verzinkte oppervlakken. Het verzinken beschermt het staal tegen corrosie.

Laadgedeelte met invoertrechter

De invoertrechter is bijzonder stabiel om schade bij zwaar dagelijks gebruik te voorkomen. Bovendien zorgt de invoertrechter ervoor dat de pallet centraal op de rollenbaan wordt geplaatst, zodat de pallet zo soepel mogelijk door het kanaal kan lopen. De rollen in het invoergebied worden extra beschermd door zware stalen platen.

Centraal onderdeel

Het rollenbaanprofiel is gemaakt van U- of L-vormige profielen. De wrijvingsarme rollen zijn van staal, op aanvraag kunnen ze verzinkt worden. Elke palletstop is voorzien van een remrol.

Remrol

Remrollen verminderen de snelheid van de pallets die door de stelling stromen. Zonder remrollen zouden de pallets uit het uiteinde van de stelling glijden.

Ophaalsysteem met separator

Een betrouwbare separator op het ophaalpunt maakt het ophalen van pallets veilig. Het scheidt de eerste pallet in de stelling van de navolgende pallets. Als een pallet wordt opgepikt, gaat de volgende automatisch naar voren om opgepikt te worden.

3-delige vloerniveau-uitgang met palletseparator

De 3-delige vloerniveau-uitgang dient om de pallets beschikbaar te stellen voor een handpallettruck. Een zijdelingse afscherming beschermt de rollenbaan tegen beschadiging.


Palletflowstellingen - hoofdaccessoires

Versterkte rolafschermingen

Op verzoek kunnen de rollen in de invoerzone extra beschermd worden door stalen platen.

Zijdelingse beveiliging

Aan de zijkant van de stelling zijn zijdelingse beschermkappen gemonteerd om het kanaal te beschermen tegen betreding via de zijkant. Dit zorgt voor een hogere arbeidsveiligheid.

Wielstop

De wielstop voor de stelling helpt om de aanvoerende truck op een bepaalde afstand voor de stelling te stoppen. Dit voorkomt schade aan de stelling.


Inschuif- en doorrolstellingen kopen

Een magazijn dat gepland is met het oog op efficiëntie, garandeert een hoge economische haalbaarheid. Profiteer van het professionele advies van onze STILL-experts vanaf het begin van de magazijnplanning. Voordat u een aankoopbeslissing neemt, helpen wij u bij elk aspect - van de evaluatie van uw magazijnontwerp tot het bespreken van de geplande workflows. Er zijn vele redenen waarom u voor STILL zou moeten kiezen bij de aankoop van een stelling:

 • Vele jaren expertise: Al meer dan 95 jaar dicht bij onze klanten.
 • Partnerschap waarop u kunt vertrouwen.
 • Holistisch premium concept - van advies tot service.
 • Altijd bij u in de buurt: 14 vestigingen, 37 verhuurvestigingen & 800 servicetechnici alleen al in Duitsland.
 • Een getraind installatieteam zorgt voor de juiste montage van uw palletflow- of terugduwstellingen.