Kies een andere taal om inhoud voor uw locatie te zien:

STILL LI-ION TECHNOLOGY

Hoogwaardige elektromobiliteit van STILL

STILL is altijd al een pionier geweest op het gebied van elektromobiliteit. Onze elektrische trucks overtuigen de markt en de STILL Li-Ion technologie ondersteunt onze claim.

De STILL Li-Ion technologie biedt u een optimaal afgestemde totaaloplossing, inclusief truck, Li-Ion accu en lader. Onze premiumfilosofie garandeert volledige tevredenheid en topkwaliteit.

  • Verlaging van bedrijfskosten

  • Verhogen van de truck inzetbaarheid

  • Gebruik altijd het volle vermogen

  • Verhoog de veiligheid

* Opmerking: De STILL Best Technology Fit Belofte geldt alleen voor onze 48V / 80V batterijen die in gebruik zijn voor een maximum van 6 maanden na een demonstratie. Het aanbod is niet geldig voor dealers en key accounts.

Neem de toekomst nu in handen

Wij bedenken het optimale energiesysteem voor uw toepassing. Als u niet tevreden bent nemen wij de Li-Ion batterij terug.

Meer weten: STILL Li-Ion technologie

Aanhef*
This site is protected by Friendly Captcha and the Friendly Captcha Privacy Policy applies.

STILL Li-Ion-Technologie in 2 minuten

Bekijk de voordelen van de Li-Ion technologie op video


Voordelen van een Li-Ion batterij

Geen batterijwissel nodig

Mogelijkheid tot tussendoor laden en korte laadcycli

Meer prestaties bij een lager energieverbruik

Onderhoudsvrije batterijen

Veilig, lokaal opladen

Twee keer langere levensduur

Batterijtypen vergelijken

Li-Ion
Loodzuur
Laadcyclus 2.500 – 4.000 volledige laadcycli 1.200 – 1.300 laadcycli
Rendement hoog gemiddeld
Batterijlading tot 95% tot 80%
Vermogen totale duur afnemend vanaf 50%
Onderhoudskosten onderhoudsvrij niet onderhoudsvrij
Trainingsbehoefte laag gemiddeld

Verschillende batterijformaten voor elke toepassing

STILL Li-Ion accu's zijn exclusieve STILL innovaties. Zo voldoen de STILL Li-Ion batterijen aan de hoogste eisen en bereiken ze een bijzonder hoge kwaliteits- en veiligheidsstandaard. STILL biedt verschillende Li-Ion accu's in de spanningsniveaus 24V, 48V en 80V, afhankelijk van de spanning.


Moet je Li-Ion technologie inzetten?

Om deze vraag te beantwoorden, nemen onze energiedeskundigen u mee door een individuele analyse. Onze Best Technology Fit Belofte biedt u het optimale energiesysteem voor uw toepassing.

Li-Ion demonstratie

Geen risico. Test de Li-Ion trucks in uw eigen omgeving.

Li-Ion Promise

Li-Ion advies

Onze experts staan
voor u klaar.

078-6845200
Aanhef*
This site is protected by Friendly Captcha and the Friendly Captcha Privacy Policy applies.

Het toepassen van Li-Ion batterijtechnologie

Het inzetten van Li-Ion batterijen is vooral haalbaar door:

Meerploegendienst met batterijwissel

Bespaar op uw bedrijfskosten voor het vervangen en onderhouden van de batterij (tijd + HR) en de kosten voor wisselbatterijen.

Klokwerk met lange laadcycli

Verhoog de beschikbaarheid van uw truck en profiteer van de langere bedrijfstijden.

Hoge energiebehoefte/hoog energieverbruik

Gebruik altijd het volle vermogen - Li-Ion batterijen leveren het volle vermogen, zelfs als het laadniveau laag is.

Hoge veiligheidseisen voor het omgaan met batterijen

Betere veiligheid voor de gebruiker dankzij een zuurvrije werking en geen uitstoot van accugassen

Dit zeggen onze klanten

"We hebben de vloot grondig getest voor de omzetting."

Met 23 nieuwe trucks breidde het bedrijf zijn vloot uit. Voor de distributie van verse levensmiddelen voor alle PLUS-supermarkten in Nederland was een maximale beschikbaarheid van de vrachtwagens vereist. De onderhoudsvrije Li-Ion batterijen zorgen voor een intensief gebruik van de trucks in de dagelijkse praktijk.


FAQ

Waarin verschilt een Li-ion-accu van een loodzuuraccu?

Vergeleken met loodzuuraccu's zijn lithium-ionaccu's energiezuiniger, ruimtebesparend, veiliger en leveren ze twee keer zoveel energie met hetzelfde bouwvolume. Een ander voordeel is hun oplaadcapaciteit: lithium-ion-accu's kunnen in elke laadtoestand tijdelijk worden opgeladen. Gemiddeld is ongeveer 60 minuten opladen voldoende om ongeveer 60 procent van de capaciteit van de accu tijdelijk op te laden - afhankelijk van de gebruikte oplader en de omgevingstemperatuur. Bovendien zijn lithium-ion-accu's, in tegenstelling tot loodzuur-accu's, onderhoudsvrij en hebben ze een levensduur die ongeveer twee keer zo lang is.

Voor welke toepassingen zijn lithium-ion accu's nuttig?

Lithium-ion accu's scoren bijzonder goed wanneer een hoge prestatie van de accu (zonder vervanging van de accu) vereist is in meerploegendienst en wanneer korte (tussentijdse) laadcycli voldoende moeten zijn om de accu op te laden. Lithium-ion accu's zijn de perfecte oplossing voor alle magazijn- en productieomgevingen waar de ruimte beperkt is en de veiligheidseisen hoog zijn. Laders kunnen decentraal en ruimtebesparend worden geplaatst - zonder batterijwisselkamers en bijbehorende accessoires. 

Hoe lang gaat een Li-ion-batterij mee?

Lithium-ion-accu's gaan minstens twee keer zo lang mee als loodzuur-accu's. STILL lithium-ion batterijen zijn ontworpen voor 1500 tot 4000 volledige laadcycli - afhankelijk van het model, de batterijgrootte en de capaciteit.

Hoe lang kan een Li-ion batterij aan een stuk worden gebruikt?

Dankzij de mogelijkheid om tussentijds op te laden, zijn lithium-ionbatterijen bij uitstek geschikt voor gebruik in meerdere shifts. De gebruiksduur hangt voornamelijk af van drie factoren: Batterijcapaciteit, intensiteit van het werkgebruik en omgevingstemperatuur. In het algemeen kan worden gesteld dat, afhankelijk van de grootte van de batterij en de lader, ongeveer 60 minuten opladen voldoende is om tot 60 procent laadcapaciteit te bereiken - en dat volledig zonder prestatieverlies of aantasting van de levensduur van de batterij. Dit betekent dat het verwisselen van batterijen tussen shifts tot het verleden behoort - met STILL lithium-ion batterijen en de juiste lader zijn zelfs 24/7 shifts mogelijk met slechts één batterij. 

Hoe moeten Li-ion-accu's worden opgeladen?

Lithium-ion-accu's kunnen in de industriële truck blijven om te worden opgeladen. Het enige wat je nodig hebt is een geschikte lader en een bijbehorende laadstekker. De STILL Onboard Charger is nog flexibeler: de ingebouwde lader maakt decentraal laden en tussentijds laden bij "normale" stopcontacten mogelijk - de ideale oplossing voor wisselende locaties, flexibele inzetplanning en bijzonder compacte halindelingen. 

Verhoogt het gebruik van Li-ion-technologie het stroomverbruik?

Het gebruik van lithium-iontechnologie verandert het laadgedrag - en dus ook het stroomverbruik. De batterijen kunnen vaker, sneller en in kortere cycli worden opgeladen en weer opgeladen. Om dure piekbelastingen te vermijden, kan het slimme STILL batterij- en laadmanagementsysteem met de STILL Smart Energy Unit constant een vooraf gedefinieerde hoeveelheid energie per lader leveren voor het laadproces van alle apparaten op elk moment. Netwerken, eenvoudig en energiebesparend. 

In welk temperatuurbereik kunnen Li-ion batterijen worden gebruikt?

Lithium-ion batterijen zijn zeer robuust en kunnen in een breed temperatuurbereik worden gebruikt. De STILL Li-Ion-batterijen leveren nominale prestaties tussen 0°C en +45°C. Dankzij de optionele bescherming van de batterijen tegen lage temperaturen is een gebruiksbereik tot -28°C mogelijk.


Downloads

  • Brochure STILL Li-Ion technologie PDF, 3 MB Download
  • Gebruiksaanwijzing Lithium-ionbatterijen PDF, 4 MB Download

Neem contact met ons op

Onze experts
staan te allen tijde klaar om uw vragen te beantwoorden.

Zijn Li-Ion batterijen haalbaar voor uw toepassing?
Start uw individuele energieanalyse met onze experts.

 

 

Aanvraag per e-mail.

Wij beantwoorden uw vraag snel

 

Bel ons

Neem contact op met onze experts:

078-6845200

Meer weten: STILL Li-Ion technologie

Aanhef*
This site is protected by Friendly Captcha and the Friendly Captcha Privacy Policy applies.