Kies een andere taal om inhoud voor uw locatie te zien:

Stellingsystemen Palletrek

Zo variabel als uw eisen zijn, zo variabel als uw eisen

  • Eenvoudige toegang tot alle artikelen
  • Eenvoudige controle van het voorraadniveau
  • Maximale aanpassing aan de magazijnruimte en aan het gewicht en de afmetingen van de goederen

Wilt u verschillende soorten goederen op pallets opslaan in uw magazijn? Kijk in dat geval zeker naar de STILL-palletstellingen. Met directe toegang tot elke afzonderlijke pallet en de hoge veiligheidsnormen zijn STILL palletstellingen de best mogelijke oplossing voor uiteenlopende magazijnbehoeften. Dankzij de hoge mate van flexibiliteit kan dit type stelling zeer individueel worden geconfigureerd.

Neem contact met ons op

Meer weten? Neem contact met ons op.

+32 3 360 620 0

Meer weten: Palletstellingen

Uw lokale contactpersoon zal uw vragen graag beantwoorden.

Aanhef*
This site is protected by Friendly Captcha and the Friendly Captcha Privacy Policy applies.

Typische toepassingen van de palletstelling

De STILL palletstellingen voldoen aan een breed scala aan verschillende magazijnvereisten, bijvoorbeeld stellingen voor brede of smalle gangpaden of voor hoogbouwmagazijnen.

Magazijn met brede gangen

De standaardoplossing voor palletopslag in het magazijn is een magazijn met brede gangen. De bediening van de stellingen wordt meestal uitgevoerd met heftrucks met contragewicht, reachtrucks of orderverzamelaars. De lagere niveaus kunnen eenvoudig worden bediend met handpallettrucks of elektrische heftrucks.

  • Kostenefficiënte opslag
  • Eenvoudige bediening van de stellingen met conventionele industriële trucks
  • Handmatig orderverzamelen op vloerniveau

Magazijn met smalle gangen/hoogbouwmagazijn

Stellingen met smalle gangen maken een hoge benuttingsgraad van de magazijnruimte mogelijk. De bediening van de stellingen wordt meestal uitgevoerd door handmatig bediende VNA-trucks/orderverzamelaars die kunnen worden ingezet voor orderverzamelen en voor het inslaan en oppikken van complete ladingdragers. Door de grote hefhoogtes kunnen de hoogbouwmagazijnen worden bediend door industriële trucks.

  • Goede benutting van de beschikbare vloeroppervlakte en magazijnhoogte
  • Ideaal voor grote aantallen artikelen en een gemiddelde tot hoge overslag
  • Geen verplaatsing van goederen voor orderverzamelen

Palletstellingen - ontwerp

Een palletstelling bestaat uit een stellingframe en dwarsbalken Het stellingframe wordt met vloerankers stevig aan de vloer bevestigd. De dwarsbalken zijn ingehaakt in het stellingframe. Afhankelijk van het gewicht van de belasting worden verschillende profielen en materiaaldiktes ingezet.

Uiteraard voldoet het ontwerp van de STILL palletstelling aan de eisen van de regionaal geldende normen en veiligheidsvoorschriften.

Een reeks optionele accessoires garandeert individuele veiligheid en optimale flexibiliteit. Buffer- en doorschuifbeveiligingen garanderen een hoge mate van veiligheid bij dagelijks gebruik. Verschillende legbordopties maken een flexibeler gebruik van de STILL palletstelling mogelijk.


Palletstellingen - componenten

Draagframe

Het draagframe bestaat uit twee steunen die verbonden zijn met horizontale en diagonale balken. De frames zijn vastgeschroefd. Om de transportkosten te optimaliseren, worden de frames ter plaatse gemonteerd.

Afstandstukken

Afstandstukken verbinden twee stellingen op een bepaalde tussenafstand. Indien de stellingen zijn voorzien van een sprinklersysteem, worden de afstandsstukken ook gebruikt om de sprinklerleidingen te monteren.

De afstand tussen de stellingen wordt bepaald door regionale normen en voorschriften, bijvoorbeeld door de industriële veiligheidsautoriteiten in Duitsland. Voor europallets zonder overhang is de standaard afstand 200 mm. Als er sprinklerleidingen worden geïnstalleerd of in het geval van overhangen van de lasten, kan de afstand worden aangepast.

Dwarsbalken

Dwarsbalken zijn meestal doosvormige profielen met aan elk uiteinde een gelaste haak. De haak wordt gebruikt om de ligger aan het frame te bevestigen. Twee dwarsbalken (paar) verbinden twee frames die samen een schap in de stelling vormen. Op de dwarsbalken worden de pallets opgeslagen. Deze kunnen individueel op de gewenste hoogte in het draagframe worden vastgehaakt.


Palletstellingen - hoofdaccessoires

Legborden

Om de stelling flexibeler te kunnen gebruiken, bieden wij een aantal verschillende legborden aan. Alle versies zijn beschikbaar als 'place-on' of 'fit-in' oplossingen. Spaanplaatborden zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar in diktes tot 38 mm. Afhankelijk van de lastsituatie kunnen meshroosterborden op dezelfde manier worden ingezet als roosterborden. Wij helpen u graag bij het kiezen van de ideale optie voor uw toepassing.

Stellingenbescherming

Er zijn verschillende oplossingen beschikbaar om stellingen te beschermen tegen mogelijke schade. Het ene type oplossing wordt gebruikt in de gangpaden, het andere type wordt gebruikt om het uiteinde van de stelling te beschermen.

Beschermen van de steunen aan de kopse kant

Een hoekbeschermer garandeert de minimaal vereiste bescherming van de steunen. Volgens de Duitse regelgeving BGR 234 moet de hoekbeschermer minstens 300 mm hoog zijn en onafhankelijk van de stelling aan de vloer worden bevestigd.

De botsbeveiliging, die de complete stelling beschermt, is een alternatief voor de hoekbeschermer. Deze is gemonteerd over de gehele voorzijde. Er zijn verschillende versies beschikbaar - het centrale deel kan van hout of staal zijn. STILL zet over het algemeen staal in, omdat dit materiaal veerkrachtiger is. Het voordeel van hout is dat het gemakkelijk te vervangen is in geval van schade.