Kies een andere taal om inhoud voor uw locatie te zien:

Stellingsystemen Mobiele rekken

Systeem voor maximale benutting van de ruimte

 • Maximaal gebruik van de beschikbare magazijnruimte - ruimtebesparing tot 80% in vergelijking met conventionele rekken.
 • Werkgangen worden aangepast aan de vrachtwagen en het proces - indien nodig kunnen meer dan één werkgang worden gepland of kunnen meerdere smalle gangen voor orderverzamelen worden geopend
 • Het systeem kan in verschillende fasen worden geïnstalleerd om de opslagcapaciteit geleidelijk te verhogen
 • Toegang tot elke opslagruimte in het geopende gangpad
 • Korte afstanden

Wilt u uw goederen zo ruimtebesparend mogelijk opslaan? Bekijk de mobiele stellingen van STILL. Dit stellingsysteem vereist slechts ruimte voor één werkgang voor inslag en oppikken - de rest van het magazijn kan volledig worden gebruikt voor opslag.

Hightlight van de mobiele stellingen: De gangpaden van dit systeem zijn gemonteerd op onderstellen die door elektromotoren worden bewogen. De mobiele stelling maakt ruimtebesparende opslag van goederen mogelijk, terwijl elke opslaglocatie direct toegankelijk is door het verplaatsen van de stelling.

Omdat er slechts één gangpad is, kan de beschikbare opslagruimte optimaal worden benut. Dit is bijvoorbeeld een voordeel voor koel- en vrieshuizen. Vergeleken met andere stellingen kunnen veel meer goederen worden opgeslagen op een gegeven vloeroppervlak. De breedte van de werkgang in een mobiele STILL-stelling kan worden aangepast aan de ingezette industriële trucks.

De bediening van de onderstellen gebeurt via de stellingsteun, via afstandsbediening of automatisch via een interface die is aangesloten op een magazijnbeheersysteem. Voor de bescherming van voetgangers zijn er fotocellen geïnstalleerd.

Neem contact met ons op

Meer weten? Neem contact met ons op.

+32 3 360 620 0

Meer weten: Mobiele stellingen

Uw lokale contactpersoon zal uw vragen graag beantwoorden.

Aanhef*
This site is protected by Friendly Captcha and the Friendly Captcha Privacy Policy applies.

Mobiele stellingen - ontwerp

Mobiele stellingen bestaan uit de stelling zelf, een onderstel, loop- en geleiderails en besturings- en veiligheidsuitrusting. Voor de bescherming van voetgangers zijn er fotocellen geïnstalleerd.

Het rek is meestal een pallet- of draagarmstelling. Hierdoor kunnen lange materialen of verschillende ladingen op pallets worden opgeslagen op de stellingen. De lengte van de dynamische stellingen en het aantal en de hoogte van de niveaus worden individueel aan uw wensen aangepast. Vervolgens wordt een geschikt onderstel geselecteerd, dat in staat is om de gewenste lasten te dragen. De onderstellen lopen over rails.


Mobiele stellingen - componenten

Rails

Een mobiel stellingsysteem vereist rails in de vloer waarop de mobiele stellingen kunnen bewegen. Er zijn geleiderails met groeven en gladde rails, de zogenaamde looprails. De bovenrand van deze loop- en geleiderails bevindt zich op vloerniveau. Omdat de vloer nog niet is gegoten bij nieuwbouw, is het vaak mogelijk om hogere kraanrails te plaatsen. De hoge kraanrail kan in de bovenste vloerlaag worden geïnstalleerd. De laag omsluit de kraanrail volledig en verankert deze stevig in de vloer. In bestaande magazijnen kunnen vlakke rails in een gezaagde groef of direct op de bestaande vloer worden geïnstalleerd. Directe installaties op de bestaande vloer vereisen de bouw van een nieuwe toplaag achteraf.

Onderstellen

Het onderstel is een centraal onderdeel van mobiele reksystemen. De stellingen zijn aan het onderstel gemonteerd. De onderstellen zijn uitgerust met motoren. Deze motoren bewegen de onderstellen over de rails langs de vloer.

Er zijn twee- of vierwielige onderstellen, voorzien van gladde of geleidende wielen. Het ontwerp van de onderstellen is afhankelijk van de geplande lastgewichten.

Bescherming van de kopse zijden

De kopse kant van het mobiele rek is uitgerust met fotocellen. De fotocellen worden gebruikt voor ingangs-/toegangscontrole tijdens het bedrijf.

Als de fotocellen van deze bescherming worden onderbroken door een voetganger of een truck terwijl de mobiele stelling in beweging is, wordt het systeem automatisch gestopt. Bovendien is het systeem uitgerust met noodstopknoppen.


Mobiele stellingen - belangrijke planningsparameters

De afbeelding toont de relatie tussen schapniveaus, hefhoogtes, de benodigde trucks en gangpadbreedtes. De truck en de mobiele stelling worden gesynchroniseerd en gepland volgens uw wensen.


Mobiele stellingen - accessoires

 • Verlichtingsbesturing: De besturing van de mobiele stelling kan worden uitgebreid met extra relais om bijvoorbeeld de verlichting in de geopende gangpaden in te schakelen.
 • Nachtelijke luchtcirculatie: De werkgangen zijn gelijkmatig verdeeld over alle stellingen. Omdat de lucht in deze positie beter kan circuleren, wordt deze functie vaak gebruikt in vrieshuizen om een optimale koeling van de goederen mogelijk te maken.
 • Order-picking-positie: Het werkgangpad is verdeeld over meerdere stellingen. In dit geval moet worden gedefinieerd of de gangpaden voor alle stellingen even breed moeten zijn of alleen voor bepaalde stellingen. Er worden smalle gangpaden gevormd waarin medewerkers de orders uit de lagere niveaus van de systemen kunnen verzamelen. Meerdere medewerkers kunnen tegelijkertijd met het systeem werken.
 • Control: De bedieningselementen worden gebruikt om een werkgang te openen door de afzonderlijke verrijdbare stellingen te verplaatsen.
 • Afstandsbediening:Met de optionele afstandsbediening kunnen loopafstanden en tijd worden bespaard door een werkgang te openen vanaf een truck.
 • Hoofdschakelkast: In principe wordt de hoofdschakelkast dicht bij het stellingsysteem geïnstalleerd. De hoofdschakelkast bevat de belangrijkste besturingscomponenten van het systeem. De verschillende controlelampen geven informatie over de status van de stelling en geven mogelijke foutmeldingen weer.
 • Additioneel bedieningspaneel: Om lange loopafstanden in het magazijn te vermijden, kan een extra bedieningspaneel op de stelling worden gemonteerd. Dit is een extra bedieningseenheid die alle functies biedt die gewoonlijk alleen door de hoofdschakelkast worden geboden. Ze worden ook gebruikt in koel- of vriescellen waar de hoofdschakelkast zich in een aparte ruimte buiten de koelruimte bevindt. Met behulp van een extra bedieningspaneel kunnen alle functies worden bediend vanuit de koelzone.
 • Truckdetectie: Met de optie "truckdetectie" herkent het systeem via extra fotocellen die zich op masthoogte van een truck bevinden, of de truck het gangpad binnenrijdt of verlaat. Als een truck het werkgebied verlaat, schakelt het systeem automatisch over op "leeg", er hoeft geen extra knop te worden ingedrukt. Het systeem is in staat om onmiddellijk te bewegen.
 • Stellingafdekkingen: De verrijdbare stellingen zijn uitgerust met afdekkingen (spaanplaat/roosters) om toegankelijke gevaarlijke zones af te schermen en ongevallen te voorkomen. Naast spaanplaten kunnen optionele plaatsingsframes worden gebruikt, die het draagvermogen van de spaanplaten op het laagste wagenniveau verhogen.
 • Achterwandroosters/veiligheidshekken: Achterwandroosters worden gebruikt ter bescherming van voetgangers. Deze componenten worden bevestigd aan de achterzijde van een stelling of aan de vloer. Deze roosters voorkomen dat werknemers gewond raken door pallets die van de stelling vallen. Veiligheidshekken zorgen ervoor dat het systeem alleen toegankelijk is via de door fotocellen beschermde ingangen.

Mobiele stellingen kopen

Een magazijn dat gepland is met het oog op efficiëntie, garandeert een hoge economische haalbaarheid. Profiteer van het professionele advies van onze STILL-experts vanaf het begin van de magazijnplanning. Voordat u een aankoopbeslissing neemt, helpen wij u bij elk aspect - van de evaluatie van uw magazijnontwerp tot het bespreken van de geplande workflows. Er zijn vele redenen waarom u voor STILL zou moeten kiezen bij de aankoop van een pallet-shuttlestelling:

 • Vele jaren expertise: Al meer dan 95 jaar dicht bij onze klanten.
 • Partnerschap waarop u kunt vertrouwen.
 • Holistisch premium concept - van advies tot service.
 • Altijd bij u in de buurt: 14 vestigingen, 37 verhuurvestigingen & 800 servicetechnici alleen al in Duitsland.
 • Een getraind montageteam zorgt voor de juiste montage van uw palletshuttlestelling.