Kies een andere taal om inhoud voor uw locatie te zien:
29.09.2023

Aandacht voor circulariteit: STILL geeft jaarlijks zo'n 8.000 industriële trucks een nieuw leven

35 Jaar gebruikte trucks van STILL

Hamburg, 28 september 2023 - Langere levenscycli, gebruikte apparatuur van topkwaliteit, duurzaamheid en circulaire concepten – thema’s die tegenwoordig in alle sectoren volop in de belangstelling staan. Voor STILL zijn klantgerichte oplossingen en een hoge mate van verantwoord ondernemen al 35 jaar vanzelfsprekend. Met vier renovatiecentra verspreid over Europa geeft STILL jaarlijks zo’n 8.000 industriële trucks een nieuw leven. En er zit een stijgende lijn in.

Jaarlijks geeft STILL ongeveer 8.000 industriële trucks een nieuw leven.

Als een professioneel gereviseerde truck het STILL revisiecentrum verlaat, is hij met het blote oog nauwelijks van een splinternieuwe truck te onderscheiden. Zelfs in de belastingtest is het verschil nauwelijks merkbaar. Het is dan ook geen wonder dat de markt voor tweedehands apparatuur fors groeit en dat de aanschaf van gebruikte industriële trucks voor steeds meer bedrijven een aantrekkelijk alternatief is. Naast economische overwegingen spelen beschikbaarheid, maar vooral duurzaamheid, verantwoord ondernemen en het verkleinen van de eigen CO2-footprint een steeds grotere rol. Want naast de grote thema’s van dit moment, zoals alternatieve energiesystemen, recycling en circulaire ontwikkelingsconcepten, is ook het reviseren van voertuigen – en daarmee het hergebruik van onderdelen en grondstoffen – een belangrijke pijler van duurzame en toekomstbestendige concepten in de logistiek.

35 Jaar ervaring en een groeiend netwerk van renovatiecentra

Al aan het einde van de jaren ’80 begon STILL met het reviseren van gebruikte trucks op basis van uniforme kwaliteitsnormen. Deze trucks werden vervolgens als tweedehands materieel op de markt gebracht. Hiervoor heeft de onderneming een eigen netwerk in Europa opgebouwd en uitgebreid. In 2008 werd bij Bremen het eerste renovatiecentrum van STILL een feit, in 2014 gevolgd door een tweede centrum in Polen. Drie jaar later volgde Lainate, bij Milaan. En nog maar een paar dagen geleden opende een vierde renovatiecentrum zijn deuren in Çerkezköy, Turkije. In totaal worden jaarlijks tot 8.000 trucks technisch en visueel gereviseerd en teruggebracht naar de STILL verkooporganisatie. In heel Europa kunnen klanten zelfs kiezen uit zo'n 25.000 gereviseerde trucks, stuk voor stuk van de hoogste kwaliteit en altijd snel beschikbaar - ook online.


Een slim alternatief: maatoplossingen met gebruikte premiumvoertuigen

De tweedehandsmarkt voor hef- en magazijntrucks groeit al jaren gestaag. Deels vanwege het toegenomen aanbod - vooral als gevolg van een constant groeiende leasemarkt. Maar ook de marktvraag stijgt significant. Vanuit het perspectief van de klant is dat niet verwonderlijk, stelt Frank Müller, Senior Vice President STILL Brand Management: “Vanuit zowel economisch als ecologisch oogpunt is de aanschaf van gebruikte en gereviseerde apparatuur voor steeds meer van onze klanten een logische keuze. Het hoeft niet altijd een ‘nieuwe’ te zijn. STILL staat erom bekend klanten individuele en op maat gemaakte oplossingen te bieden. En hoogwaardige refurbished trucks maken daar absoluut deel van uit.” Met vele jaren ervaring, geavanceerde processen en zorgvuldig geplande revisiecapaciteiten in heel Europa zet STILL ook op dit gebied de toon in de intralogistiek en is het een betrouwbare, innovatieve partner voor zijn klanten.

STILL klanten kiezen om uiteenlopende redenen voor een gebruikte truck. Een belangrijke groep bestaat uit kleine en middelgrote bedrijven met beperkte transporttaken en beheersbare inzettijden voor de trucks - maar tegelijkertijd met hoge eisen aan kwaliteit en service. Wie een gereviseerde STILL truck aanschaft, profiteert niet alleen van gegarandeerde fabriekskwaliteit, maar ook van de uitgebreide en gekwalificeerde service van STILL - tegen een aantrekkelijke prijs en met onmiddellijke beschikbaarheid.

Maar ook STILL klanten met grote vloten en een intensieve inzet kiezen steeds vaker voor gebruikte trucks als onderdeel van een gemengde vloot. Vooral voor transporttaken die niet 24/7 operationeel zijn, zoals het laden en lossen van vrachtwagens, kunnen gebruikte trucks uitstekend worden ingezet. Naast financiële aspecten spelen ecologische motieven een grote rol: het bevorderen van lange levenscycli, het zuinig omgaan met waardevolle bronnen en het aantoonbaar verkleinen van de eigen CO2-footprint staan bij veel bedrijven hoog op de agenda vandaag de dag, als ze al niet deel uitmaken van de eigen bedrijfsvoorschriften. “Gemengde vloten van nieuwe en gereviseerde premium voertuigen zijn voor veel van onze klanten een zeer aantrekkelijke manier om efficiëntie en verantwoordelijkheid slim te combineren - zonder compromissen aan welke kant dan ook”, stelt Müller.

Kwaliteit en service: onmisbare usp’s, ook op de tweedehandsmarkt

Absolute voorwaarden voor een succesvolle inzet van gebruikt materieel zijn de hoge kwaliteit van de gereviseerde trucks en een uitgebreide service die niet onderdoet voor die van nieuw materieel. Om topkwaliteit en een hoge mate van vergelijkbaarheid en transparantie te garanderen, introduceerde STILL al in 2003 een uniform Europees classificatiesysteem voor haar gebruikt materieel. Dit systeem classificeert de trucks op basis van technologie, garantie, uiterlijk, leeftijd en conditie van de batterij in drie categorieën: brons, zilver en goud. "Voor veel van onze prospects op de tweedehandsmarkt is de categorie zilver de ideale balans tussen een hoge kwaliteitsstandaard en merkbare financiële besparingen," aldus Müller. Een truck in deze klasse is volledig technisch getest en gereviseerd met originele STILL onderdelen, schoongemaakt, visueel gerepareerd en fris gelakt. Dankzij professionele batterijrevisie garandeert STILL een batterijcapaciteit van minstens 70 procent voor elektrische voertuigen in de categorie zilver, en zelfs 100 procent in de categorie goud.

Ook als het aankomt op service kunnen klanten in het gebruikte segment bouwen op de vertrouwde STILL kwaliteit. De complete STILL service is ook van toepassing op gebruikte trucks – van de beschikbaarheid van reserveonderdelen tot preventieve onderhoudscycli voor maximale flexibiliteit en beschikbaarheid.