Kies een andere taal om inhoud voor uw locatie te zien:
21.03.2024

Schaalbaar, flexibel en efficiënt

STILL presenteert geïntegreerde automatisering op LogiMAT 2024

Schaalbare automatisering, van eenvoudige plug-and-play-toepassingen tot geautomatiseerde systemen op maat. De iGo-automatiseringsoplossingen van STILL combineren het hele scala, precies afgestemd op de specifieke eisen van de klant. Het concept is het slimme antwoord op de groeiende vraag naar flexibele oplossingen voor de dynamische en steeds meer gedifferentieerde automatiseringsmarkt. Op de vakbeurs LogiMAT had het volledige automatiseringsspectrum een prominente rol.

Vrijwel geen enkel ander marktsegment in de logistiek is zo dynamisch als automatisering. Kansen, behoeftes en bedrijfsomstandigheden veranderen snel, waardoor bestaande systemen op korte termijn moeten worden aangepast. Op maat gemaakte en schaalbare oplossingen – die flexibel geïmplementeerd en aangepast kunnen worden, gemakkelijk te onderhouden zijn en meegroeien met de eisen van het bedrijf – zijn dan onmisbaar.

Smart van start: STILL iGo totaalautomatisering

Naast behoefte aan schaalbaarheid is er een groeiende vraag naar eenvoudige, snel te implementeren automatiseringsoplossingen voor individuele logistieke processen. Oplossingen waarmee ook bedrijven met weinig automatiseringservaring een slimme start maken met automatisering. Met iGo biedt STILL een holistische automatiseringsoplossing die alle fasen van automatisering flexibel en schaalbaar realiseert – voor wie net begint met de automatisering van afzonderlijke processtappen, maar ook voor wie een uitgebreide systeemoplossing wil implementeren en integreren in bestaande infrastructuren. Dankzij de flexibele en modulaire software hoeven klanten geen lange termijn verplichting aan te gaan over hoe hoog hun automatiseringsniveau moet zijn en in welke mate processen in de toekomst geïntegreerd moeten worden. STILL iGo is schaalbaar, eenvoudig te onderhouden via gestandaardiseerde, gedigitaliseerde componenten en dekt het hele spectrum van automatisering, van eenvoudige plug-and-play oplossingen tot uitgebreide systeemoplossingen - slim, flexibel en efficiënt.

Om het brede scala aan mogelijkheden te demonstreren, presenteerde STILL dit jaar voor het eerst twee live scenario's op de beurs.

STILL iGo easy: Automatisering volgens plug & play-principe

Op het iGo easy demoplein werd de nieuwe STILL plug-and-play oplossing voor snelle en eenvoudige automatisering van individuele logistieke processen gepresenteerd met de EXV iGo stapelaar. Een eenvoudige ingebruikname is voor veel bedrijven een belangrijk beslissingscriterium. Daarom kregen bezoekers de gelegenheid om – naast de gemodereerde demonstraties door STILL-experts – zelf parameters, zoals de route en overslagpunten van de geautomatiseerde truck, te configureren en te ervaren hoe eenvoudig automatisering kan zijn. iGo easy overtuigt daarnaast met zijn schaalbaarheid en compatibiliteit met de STILL iGo systems oplossing. Als een bedrijf groeit en wordt geconfronteerd met toenemende uitdagingen, complexere processen en veranderende randvoorwaarden, is een probleemloze overstap van iGo easy naar iGo systems mogelijk.

STILL iGo-systems: automatisering op maat

Hoe automatisering van zo’n meer complex proces met STILL iGo systems eruit kan zien, toonde STILL op een tweede demoplein, waar verschillende geautomatiseerde oplossingen naadloos samenwerkten. Op indrukwekkende wijze werd het brede scala aan mogelijkheden gepresenteerd. In een perfect op elkaar afgestemde interactie werkten stationaire oplossingen, zoals het flexibele STILL iGo cube pallet shuttle magazijn, samen met geautomatiseerde serietrucks, zoals de MX-X iGo smallegangentruck, de EXV iGo stapelaar en de ACH iGo autonome mobiele robots.

Slimme energieoplossingen en circulaire concepten

Duurzaamheid speelde eveneens een belangrijke rol op de beurs. Zo presenteerde STILL haar eerste eigen 24 V brandstofcelsysteem dat in de STILL-fabriek in Hamburg wordt geproduceerd, en informeerden STILL-experts de beursbezoeker hoe STILL samen met de Canadese recyclingspecialist Li-Cycle de recyclinglus voor lithium-ionbatterijen sluit.

In het kader van haar integrale duurzaamheidsstrategie nam STILL ook de eigen beursdeelname onder de loep. De eerste besparingen in grondstoffen en CO2-reducties zijn gedaan, en de opgedane inzichten vormen een basis voor verdere optimalisatie en toekomstige evenementen. Verdere maatregelen die voor LogiMAT 2024 werden geïmplementeerd, zijn vooral gericht op regionale inkoop, het verminderen van afval en het rekening houden met sociale en milieucriteria bij het selecteren van partners en toeleveranciers. Daarnaast is gekeken naar hergebruik van de beursstand. STILL loopt ook in dit aspect voorop en is de eerste LogiMAT-exposant die samenwerkt met de in Leipzig gevestigde startup Trash Galore. Ongeveer 1 ton aan materiaal van de 612 m2 grote STILL-beursstand krijgt een tweede leven bij Trash Galore in de regio Stuttgart. Het overige materiaal wordt door het beursbouwbedrijf grotendeels hergebruikt.