Kies een andere taal om inhoud voor uw locatie te zien:
10.08.2023

“We worden volledig ontzorgd”

STILL richt compleet warehouse in voor Fixami

Voor de inrichting van haar 14.500 vierkante meter tellende warehouse klopte Fixami aan bij STILL. Met vrijwel alle facetten uit het gamma – van nieuwe en gebruikte trucks tot huurtrucks, tussenvloeren en stellingen – leverde STILL een flexibele oplossing die voldoet aan alle wensen van de online gereedschapswinkel.

Het verhaal van Fixami is een echt e-commerce succesverhaal. Gestart vanuit een garagebox, in 2009, met de verkoop van gloednieuw, professioneel DeWalt gereedschap via Marktplaats. En in sneltreinvaart uitgegroeid tot een internationale aanbieder van alle gerenommeerde merken voor de professional en serieuze doe-het-zelver. In Nederland en België is Fixami zelfs marktleider. Wekelijks worden er in het logistiek centrum in Tilburg gemiddeld 12.500 orders verzameld en verzonden voor onder andere de merken Gereedschapcentrum.nl en Verfwebwinkel.nl.

Grootste stap

“E-commerce stond nog in de kinderschoenen toen we begonnen. De online verkoop van professioneel gereedschap bleek een gat in de markt”, vertelt logistiek manager Sander Mutsaers. “Daarna ging het rap. In vijftien jaar tijd zijn we vijf keer verhuisd. De laatste keer was ruim drie jaar geleden, naar dit pand. Dat was de grootste stap tot nu toe. Waar we tot die tijd konden volstaan met een heftruck en een stapelaar van een lokale dealer, moesten we nu op zoek naar een volwassen logistieke inrichting.”
Verschillende partijen werden aangeschreven en de uiteindelijke keuze viel op STILL, dat onder meer reachtrucks en stellingen leverde. Twee jaar gelden werd de locatie uitgebreid en huurde Fixami ook de aanpalende nieuwbouwhal en de bijbehorende kantoorruimte. Opnieuw werd voor de inrichting aangeklopt bij STILL, dat deze keer naast reachtrucks, pallettrucks en stapelaars ook twee verdiepingsvloeren met legbordstellingen en een man-up hoogbouwtruck leverde.

Meedenken en ontzorgen

“We hebben samen verschillende scenario’s bekeken en uitgewerkt. Ze denken echt met ons mee en willen voor óns de best passende en meest flexibele oplossing leveren. Bovendien is de samenwerking goed en plezierig”, vertelt Mutsaers.
Ook de goede service blijkt een reden voor de hernieuwde keuze voor STILL. Mutsaers: “De lijnen zijn kort. We hebben een vaste servicemonteur, die onze mensen en onze wensen kent. Hij heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en denkt proactief met ons mee. We worden echt volledig ontzorgd en kunnen ons richten op onze core business.”

‘Perfecte partner’

Alle facetten uit het STILL-gamma komen samen in het Fixami warehouse: stellingen, nieuwe trucks, gereviseerd gebruikt materieel en huurtrucks. De vloot telt inmiddels een kleine twintig trucks; van pallettrucks en stapelaars tot orderverzameltrucks, reachtrucks en een man-up hoogbouwtruck. “Die orderverzamelaars zijn een mooi voorbeeld van hoe STILL met ons meedenkt”, aldus Mutsaers. “We wisten niet zeker of het voor onze inzet iets zou zijn, maar konden ze huren. Al snel waren we overtuigd en hebben we ook die trucks in eigendom genomen.”
Wat betreft de logistieke inrichting en opslagmogelijkheden is Fixami volgens de logistiek manager absoluut klaar voor de toekomst. Hij besluit: “Er is voldoende groeipotentieel En als de groei van de afgelopen jaren doorzet, hebben we in STILL de perfecte partner om de behoefte optimaal te blijven faciliteren.”